Virüsle Mücadelede Öğretmenler ve İmamlar’da Görevlendirildi

Virüsle Mücadelede Yürütülen Filyasyon ve Saha Çalışmalarında, Diğer Kurumlardan Kaymakamlıklar Tarafından Personeller Görevlendirilmektedir.                                                                                                           Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklama 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri ile..

Virüsle Mücadelede Öğretmenler ve İmamlar’da Görevlendirildi

Virüsle Mücadelede Yürütülen Filyasyon ve Saha Çalışmalarında, Diğer Kurumlardan Kaymakamlıklar Tarafından Personeller Görevlendirilmektedir.

 

                                                                                                        Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklama

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereği ve İl Hıfzıssıhha Kurulunun 01.04.2020 gün ve 2020/16 sayılı Kararı ile; vatandaşlarımıza sunulan hizmetin devamlılığı, kalitesi, yeni tip coronavirüs (Covid-19) enfeksiyonunun hızlı ve etkin kontrolü için, İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmalarında, ilgili görevi ifasına engel herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan, başta öğretmenler ve imamlar olmak üzere diğer kurum çalışanlarından ihtiyaç duyulması halinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine personel görevlendirilmesine karar verilmiştir.

Gerektiğinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmaları için İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine görevlendirilen personellerin görev yapacakları bölgeye göre Jandarma bölgesinde ise Jandarma, Emniyet Müdürlüğü bölgesinde ise Emniyet Müdürlüğü tarafından yardımcı olmak üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir.

Bu görevlilerin saha çalışmalarında kullanılmak üzere araç ihtiyaçları da ilgili belediyeler tarafından karşılanacaktır.

Virüs, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı daha çok etkilemekle beraber tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal hareketliliğin virüsün yayılmasını hızlandıracağı değerlendirilmekte olup, temaslılar veya izolasyon gerektiren tüm durumlarda bulunan vatandaşlarımızın 14 gün kuralına kesinlikle uymaları ve izole oldukları yerlerden hiçbir şekilde ayrılmamaları gerekmektedir.

65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı (Hıfzıssıhha Kurul Kararlarında belirtilen istisnalar hariç) vatandaşlarımız ile görevinden dolayı zorunlu olarak dışarı çıkması gerekenler hariç, diğer vatandaşlarımızın mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları, çıkmak durumunda olanların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri, maske takma zorunluluğu getirilen alanlarda kurallara uygun hareket etmeleri virüsün yayılmasının önlenmesine önemli katkılar sunacaktır.

   Kocaeli’de yaşayan vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

  

İLÇELER PERSONEL ARAÇ ŞOFÖR
MİLLİ EĞİTİM MÜFTÜLÜK
BAŞİSKELE 24 1 1
ÇAYIROVA 40 20 2 1
DARICA 40 3 3
DERİNCE 30 2 2
DİLOVASI 8 2 2
GEBZE 40 3 3
GÖLCÜK 10 10 4 2
İZMİT 20 16 16
KANDIRA 0* 0 0
KARAMÜRSEL 2 3 1
KARTEPE 12 4 4
KÖRFEZ 24 5 5
TOPLAM 250 30 45 40

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL