Eğitim Genel Güncel Manşetler Surmanset

YOĞUNLAŞTIRILAN AFET EĞİTİMLERİ

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü Aralık ayının ilk 20 gününde 5 okul, 6’sı hastane olmak üzere 9 kurum, 6 firma ve 1 sivil toplum kuruluşunda 1746 kişiye afet eğitimi vererek tatbikatlar..

YOĞUNLAŞTIRILAN AFET EĞİTİMLERİ

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü Aralık ayının ilk 20 gününde 5 okul, 6’sı hastane olmak üzere 9 kurum, 6 firma ve 1 sivil toplum kuruluşunda 1746 kişiye afet eğitimi vererek tatbikatlar gerçekleştirdi.

Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında 21 farklı yerde verilen bu eğitimlerde temel afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ipler düğümler, sedye ile yaralı taşıma ve sivil savunma servisi konuları işlenerek, yangın ve tahliye tatbikatları gerçekleştirildi.

Kocaeli AFAD İyileştirme Şube Müdürü Adem Süer’in verdiği bilgiye göre afete hazır okul projesi kapsamında Özel Gölcük Güneş İlkokulunda 90, Başiskele Sevgi Anaokulunda 87, Kartepe Yunus Emre Bilgievinde 33, Yıldız Entegre MTA Lisesinde 595 ve İzmit Maria Anne Bilgievinde 22 öğrenci ve öğretmene eğitim verildi ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Afete hazır işyeri projesi kapsamında ise Gebze Fatih Devlet Hastanesinde 55, Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 87, Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 16, Körfez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 10, Kartepe Nuh Çimento Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 37, Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 21, Kocaeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 44, KYK Kandıra Yurt Müdürlüğünde 60, Başiskele Milli Eğitim Müdürlüğünde 136 çalışan eğitim alırken, Dilovası İzocam Fabrikasında 84, Gebze Benteler Sanayiinde 77, Çayırova Cavo Otomotivde 87, Global Taşımacılıkta 70, İzmit Kolin İnşaatta 90 ve ABM Mühendislikte 30 çalışana eğitim verildi.

Başiskele Reyhan Hanımlar Derneğinin 15 üyesine de afet farkındalık eğitimi verildiğini ifade eden Şube Müdürü Adem Süer, eğitimlerin afet ve acil durum hazırlıkları bağlamında aralıksız sürdürüleceği bilgisini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL