‘Yörük Toyu’ Toplandı

Gebze Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Kocaeli Gebze Sığırlık Merası Tarih Yörük Obası Kaybolan Değerimiz Yörük Toyu”programı yapıldı. Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı..

‘Yörük Toyu’ Toplandı
Gebze Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Kocaeli Gebze Sığırlık Merası Tarih Yörük Obası Kaybolan Değerimiz Yörük Toyu”programı yapıldı.
Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra; Mülkiye Başmüfettişi Sayın Ercan Topaca,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Türkiye Yörük Federasyonu Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Oğuz Türk Konfederasyonu Başkanı Mehmet Özer, Gebze Yörük ve Türk Derneği Başkanı Cemil Karateke ve çok sayıda davetli katıldı.
Oğuz Türk Konfederasyonu Başkanı Mehmet Özer’in açılış  konuşmalarının ardından önde gelen Yörüklere kuşak ve kılıç takdimi gerçekleştirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Mülkiye Başmüfettişi Sayın Ercan Topaca’nın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında;“Bu organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.Türkmen Yörük geleneğini bugüne kadar taşıyan bu değerli halkımızı sahiplenmek hepimizin görev ve sorumluluğudur. Daha önce görev yaptığımız Muğla, Mersin, Samsun gibi illerimizde Yörüklerimizi yakından tanıma onuruna sahip oldum. Kocaeli’deki Yörüklerimizle geçtiğimiz Ramazan ayında iftarda bir araya gelme fırsatı bulmuştum. Burada göçebe olan Yörüklerimizin yerleşik hayata geçmesiyle ilgili Sayın Ercan Topaca Valimizin döneminde başlatılan çalışmada çok önemli mesafe alındı. Temennimiz bu çalışmanın neticelenmesi ve insanlarımızın sürekli ikamet edebilecekleri mekanlara kavuşmalarıdır.” diyen  Vali programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL