Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Yüzde 67’si Meral Akşener’e oy verecek” | Kocaelide Bugün
Genel

“Yüzde 67’si Meral Akşener’e oy verecek”

Eski MHP’li vekil Meral Akşener’in, kuracağı yeni partisine MHP’lilerin yüzde 67’sinin oy vereceği iddia edildi. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Akşener, deneyimli siyasetçilerin yanısıra hiç siyaset yapmamış kişileri de partisine..

“Yüzde 67’si Meral Akşener’e oy verecek”

Eski MHP’li vekil Meral Akşener’in, kuracağı yeni partisine MHP’lilerin yüzde 67’sinin oy vereceği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Akşener, deneyimli siyasetçilerin yanısıra hiç siyaset yapmamış kişileri de partisine dahil etti.

Akşener ve ekibinin yaptırdığı çalışmalar da yeni partiyi‘oransal olarak en fazla MHP tabanının, sayısal olaraksa en fazla AKP tabanının desteklediği’ni gösteriyor.

Ayrıca 1 Kasım’da MHP’ye oy verenlerin yüzde 67’sinin de Akşener’in partisini destekleyeceği öne sürülüyor. Akşener’in seçmeninin çoğunluğu büyükşehirde yaşıyor.

‘Milliyetçilik’ geri planda

Akşener’in partisinin ‘milliyetçilik’ yerine ‘vatanseverlik’ ve‘vatanperverlik’ söyleminin ön plana çıkaracağı ifade edildi.

Akşener bu şekilde milliyetçi olmayan kesimlerden de katılımı amaçlıyor.

Mansur Yavaş’ın adı geçiyor

Akşener’in ilk hedefi ise 2019’daki başkanlık seçimi. Yerel seçimlerin önce yapılması durumunda ise belediye başkan adayları üzerine çalışılacak.

Kulislerde Akşener’in Ankara’da CHP için de adı geçen Mansur Yavaş’ı aday gösterebileceği konuşuluyor.

Parti örgütlenmesiyle ilgilenen Akşener’in milletvekili transferine öncelik vermediği kaydedildi.

Akşener’in partisinin en az yüzde 30’u kadınlardan oluşacak. Bunun için kota belirlendi. Ayrıca tüzükte de vekillerin önseçimle belirlenmesi maddesi yer aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL