Yüzeysel atıklar temizlendi

İzmit Körfezi atıklardan temizleniyor   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı deniz süpürgeleri, İzmit Körfezi’nin her köşesinde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı..

Yüzeysel atıklar temizlendi

İzmit Körfezi atıklardan temizleniyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı deniz süpürgeleri, İzmit Körfezi’nin her köşesinde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesine aralıksız devam ediyor.

 

YAĞMURUN GETİRDİĞİ ATIKLAR TEMİZLENDİ

İzmit Körfezi’nin korunması ve temizliği için ciddi çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı deniz süpürgeleriyle sağanak yağış sonrası oluşan yüzeysel atıkları temizledi. Deniz süpürgeleri ile tüm hafta boyunca rutin olarak denetime çıkılıyor ve İzmit Körfezi’nde deniz yüzeyinden katı ve sıvı atık toplama işlemi gerçekleştiriliyor. Çalışmalar 4 deniz süpürgesi ve 2 amfibik sulak alan taşıtıyla yapılıyor.

 

ATIKLAR İZAYDAŞ’TA BERTARAF EDİLDİ

Körfezi temizlemek için yapılan çalışmalarda deniz süpürgelerinde denizin temizlenmesi amacıyla yağ tutucu bariyer, yağ emici sosis ve yağ emici pedler bulunuyor. Bunların dışında bir adet deniz süpürgesinde yağ toplama cihazı ve bir adet hidrolik vinç yer alıyor. Deniz süpürgeleriyle 2007 yılından bu yana deniz temizliği yapılıyor. Temizlenen İzmit Körfezi’nden toplanan atıklar İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek bertaraf ediliyor.

 

İZMİT KÖRFEZİ HAYAT BULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce İzmit Körfezi’nde kirliliğin önlenmesi amacıyla deniz süpürgelerinin yanı sıra derelere yerleştirilen sabit bariyer sistemi ve İzmit Körfezi’nin çevresine kurulan atık su arıtma tesisleriyle atık ve kirli suların İzmit Körfezi’ne ulaşmasını engelliyor.

 

ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ

İzmit Körfezi’nin kirlenmesinin önlenmesine yönelik olarak da çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu denetim ekipleri ile sürekli olarak havadan, karadan ve denizden kontrol ve izleme yaparak kirliliğe sebep olduğu tespit edilen gemi ve deniz araçlarına cezai işlem uyguluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı temizlik çalışmaları ile İzmit Körfezi’nde bulunan Altınkemer Halk plajı mavi bayrak aldı ve İzmit Körfezi’nde yaşayan deniz popilasyonu artış gösterdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL