Ekonomi Genel Güncel Manşetler

Zeytinoğlu mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre mayıs ayı kapasite kullanım oranı geçen yıla göre Türkiye genelinde yüzde 78.8’den yüzde 79.9’a 0.9 puan, Kocaeli’de yüzde 71.6’dan yüzde 71.5’e 0.1 puan geriledi. Bununla..

Zeytinoğlu mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre mayıs ayı kapasite kullanım oranı geçen yıla göre Türkiye genelinde yüzde 78.8’den yüzde 79.9’a 0.9 puan, Kocaeli’de yüzde 71.6’dan yüzde 71.5’e 0.1 puan geriledi. Bununla birlikte geçen aya göre Kocaeli’de kapasite kullanım oranları yatay seyir izlerken, Türkiye genelinde yüzde 77.3’ten yüzde 77.9’a 0.6 puan artış oldu.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Kapasite kullanım oranları yılın başından bu yana yatay seyirde. Kapasitelerde hala istediğimiz ivmeyi yakalayamadık. Önümüzdeki dönem seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte belirsizliklerin kalkması ve devam eden teşviklerin yatırımları arttıracağını düşünüyoruz. Bununla birlikte mevsimsel nedenlerle de kapasite kullanım oranlarında artışların olacağını bekliyoruz.” dedi.

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 15’i, haziran ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 70’si ise bu miktarın değişmediğini ve yüzde 15’i azaldığını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 20’si dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 68’i sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 12’si ise azaldığını ifade etmişlerdir.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL