Zeytinoğlu şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi -T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine göre; bütçe gelirleri yüzde 38.8 artışla 119.58 milyar TL, bütçe giderleri..

Zeytinoğlu şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

-T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine göre; bütçe gelirleri yüzde 38.8 artışla 119.58 milyar TL, bütçe giderleri yüzde 3.1’lik artışla 96.41 milyar TL olarak gerçekleşti. Şubat ayında bütçe 23.17 milyar TL fazla verdi.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “Şubat ayında bütçe giderlerindeki artışın yüzde 3.1 ile enflasyonun altında tutulduğunu görüyoruz. Gelirler tarafında ise, yüzde 38.8’lik artış var. Bütçe gelirlerindeki artışın giderlerdeki artışın üzerinde olması dolayısıyla bütçe şubat ayında 23.17 milyar TL fazla verdi. Şubat ayında verilen bütçe fazlası ile, ilk iki aylık bütçe açığı 980 milyon TL’ye gerilemiş oldu.” dedi.

Bütçe gelirleri ve giderlerinin alt kalemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Açıklanan verilerin detaylarına baktığımızda, giderler kalemindeki, mal ve hizmet alımları, sermaye giderleri ve borç verme giderlerindeki azalışlar giderler kalemindeki artışı sınırlayan bir etken oldu. Gelirler tarafında ise bütçeye en fazla katkı sağlayan vergi gelirlerinde şubat ayında gerçekleşen yüzde 37.2’lik artışın gelirler kalemini önemli ölçüde artırdığını görüyoruz. Şubat ayında vergi gelirleri 98.4 milyar TL olarak gerçekleşti. Vergi gelirlerinin alt kalemlerine baktığımızda, şubat ayında, gelir ve  kazanç üzerinden alınan vergilerin yüzde 37.4, dahilde alınan mal ve hizmet vergilerinin yüzde 26.7, uluslararası ticaretten alınan vergilerin yüzde 49.2 oranında arttığını görüyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL