“Zorlu Koşullarla Kurulan Cumhuriyeti, Aynı Bilinçle Korumalıyız”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın 18 Mart Çanakkale Şehitleri İle İlgili Mesajı “Bundan 105 yıl önce Çanakkale’de, Türk ordusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek öngörüsü ve dahiyane savaş stratejileri ile bir zafer..

“Zorlu Koşullarla Kurulan Cumhuriyeti, Aynı Bilinçle Korumalıyız”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın 18 Mart Çanakkale Şehitleri İle İlgili Mesajı

“Bundan 105 yıl önce Çanakkale’de, Türk ordusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek öngörüsü ve dahiyane savaş stratejileri ile bir zafer kazanmıştır.

Bu zafer, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, tarihin en büyük başarılarından biri olarak anılacaktır.

En yeni silahlar ve büyük ekonomik imkanlarla desteklenen düşman ordularına karşı  verilen mücadelenin adı, Cumhuriyetin önsözüdür Çanakkale!

Vatan topraklarını savunmak için, bağımsızlık inanç ve azmiyle verilen destansı mücadelenin adıdır.

Esarete boyun eğmektense ölümü yeğleyen bir anlayışla büyük fedakârlıklara katlanarak sürdürülen mücadeleler, bağımsızlığın kazanılıp Cumhuriyet’in kurulmasıyla sona ermiştir.

 

Zorlu Koşullarla Kurulan Cumhuriyeti, Aynı Bilinçle Korumalıyız

Bugün hepimize düşen görev, bu zorlu koşullarla kurulan Cumhuriyetimizi, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’ndaki ruh, azim ve bilinçle korumaktır.

Üzerinden bir asır geçmesine rağmen dünyanın saygı ve hayranlıkla baktığı bu eşsiz zaferi bize armağan eden, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL