Genel Güncel Manşetler Surmanset

7. Muhtarlar toplantısı Darıca’da yapıldı.

Vali Hüseyin Aksoy,  İlimizdeki  7. Muhtarlar toplantısını Darıca ilçesinde  gerçekleştirdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Darıca  Kaymakamı Ömer Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca..

7. Muhtarlar toplantısı Darıca’da yapıldı.
Vali Hüseyin Aksoy,  İlimizdeki  7. Muhtarlar toplantısını Darıca ilçesinde  gerçekleştirdi.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Darıca  Kaymakamı Ömer Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Muhtarlar Dernek Başkanı Aytun Er, daire müdürleri ve Darıca İlçesi Muhtarları katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; Değerli muhtar arkadaşlarım özellikle belirli konuları sizlerle paylaşarak o konularda desteklerini, ilgilerinizi talep edeceğim.
Bunlardan birincisi eğitim ile ilgili konulardır. Eğitim ile ilgili hususlara baktığımızda özellikle okul çağında olup, okula devam etmeyen öğrencilerimizin bazı bölgelerde var olduğunu biliyoruz. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın kendi mahallelerinde okul çağında olup okula devam etmeyen öğrencilerimiz varsa bunları tespit ederek okul müdürlerimizle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle paylaşmaları ve okula kazandırılması konusunda gayretlerini daha üst noktalara taşımlarını özellikle istiyor ve bekliyoruz.
Eğitim ile ilgili bir diğer husus ise; okuma yazma bilmeyenler hala TÜİK rakamlarında gözüküyor. Darıca bölgemizde göç alan bir bölge ve bu bölgede de okuma yazma bilmeyenlerimiz hala kayıtlarımızda var. Bütün muhtarlarımızdan talebim; bölgelerinde okuma yazma bilmeyen insanımız varsa bunları ilgili kurumlarımızla paylaşarak okuma yazma bilmeyen hiçbir insanımızın kalmamasıdır. 
2 NİSAN’DAN İTİBAREN ARTIK EHLİYETLER VE PASAPORTLAR DA NÜFUS İDARELERİ TARAFINDAN VERİLMEYE BAŞLANACAKTIR
Muhtar arkadaşlarım herkesin bildiği üzere artık yeni kimlik kartı veriliyor. Kocaeli genelinde şuana kadar % 27’lik bir seviyeye ulaştık. Bizim sizlerden talebimiz  bu noktada vatandaşlarımızı bilgilendirmeniz ve nüfus cüzdanı konusunda nüfus idarelerine başvurularını sağlamamız ve vatandaşlarımızın bu yeni nüfus cüzdanlarını edinmeleri konusunda teşvik etmenizdir. 2 Nisan’dan itibaren artık Ehliyetler ve Pasaportlar da nüfus idareleri tarafından verilmeye başlanacaktır. Bu konuda nüfus idarelerimiz gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladılar ve özellikle bu konuda arkadaşlarımız her türlü hizmeti verecek konuma geldiler.
                                                                                         UYUŞTURUCU KONUSUNDA İL EYLEM PLANIMIZI HAZIRLADIK
Değerli arkadaşlar Türkiye’nin de gündeminde olduğu gibi  Kocaeli olarak bizde konuyu titizlikle gündemimize aldığımız uyuşturucuyla mücadele konusudur. Bu konuda il eylem planımızı hazırladık. İlgili kurumlarımızla iş birliği içerisinde bu çalışmalarımız sürdürüyoruz. Uyuşturucu konusunda herkesin büyük bir hassasiyetle bu çalışmalara destek vermesini arzu ediyoruz. Bu konuda birer vatandaş, anne ve baba olarak hepimizin yapabileceği birçok çalışma  var. 
Sağlık konusunu önemsiyoruz ve çocuklarımızın aşılarının zamanında yapılması bizim için büyük önem taşıyor. İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda bu çalışmalar yürütülüyor. Özellikle bu konuda mahallemizdeki vatandaşlarımızı uyarmak, eksik aşıları olanlar varsa bunların aşılarının yapılması konusunda İlçe Sağlık Müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde bu çalışmalarımızı ortaya koymamızda büyük önem taşımaktadır.
“HEDEFİMİZ; 672 BİN KADINIMIZA ULAŞMAKTIR”
Valiliğimiz koordinasyonunda yürüttüğümüz bir Kadın Sağlığı ve Eğitimi projemiz var. Bu projede temel amacımız 15-69 yaş grubundaki bütün kadınlarımıza bu eğitimi verebilmektir.
Temel amaç; kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu belirli konuları onlarla paylaşmaktır. Kadınların karşı karşıya kaldığı kanser türlerinde en yüksek olan meme kanseridir. Meme kanserinde de erken teşhis birçok insanımızı ölümden kurtarabiliyor. Bu anlamda onların kendi kendilerini muayene edebilecekleri bir bilinç düzeyine ulaşmaları konusunda yürüttüğümüz bir çalışma var. Bu konuda kadınlarımızın daha duyarlı hale gelmesi, anne sütünün yararları, obezite, organ bağışı, kadına yönelik şiddet gibi birçok konuyu kadınlarımızla paylaşıyoruz. Muhtar arkadaşlarımızdan Kadın Sağlığı ve Eğitimi projesi konusunda bir talep geldiğinde vatandaşlarımızı yönlendirmelerini istiyoruz. 25 Ekim tarihi itibariyle  şu ana kadar 68 bin kadınımıza ulaştık. Hedefimiz; 672 bin kadınımıza ulaşmaktır. Birçok vatandaşımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ediyor ve birtakım yardımlar alıyor. Ancak gerçekten muhtaç olduğu halde Vakıfa müracaat etmemiş ya da edememiş insanlarımız varsa bunları Kaymakam arkadaşımıza bildirmenizi istiyoruz. Devletimiz sosyal devlet anlayışıyla birçok vatandaşımıza çeşitli imkanlar veriyor. Muhtarlarımızın bölgelerinde yaşayan fakir, ihtiyaç sahibi insanlarımız varsa onları bizlerle paylaşmalarını istiyoruz.
İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde belirli hastanelerimiz üzerinden evde sağlık hizmeti yürütülmektedir. Yatalak ya da hastaneye gelme durumu olmayan vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti veriliyor. Bu hizmetlerinde ihtiyaç sahibi insanlarımıza verilmesi konusunda muhtar arkadaşlarımızın İlçe Sağlık Müdürlüğümüz veya hastane yönetimleriyle paylaşmalarını istiyoruz. Muhtarlarımızın Muhtar Bilgi Sistemine yaptıkları müracaatlar ilgili kurumlarımız tarafından öncelikli olarak değerlendiriliyor ve talepleri alınarak ilgili kurumlara aktarılıyor.
Valiliğimizde Açık Kapı ismiyle vatandaşlarımızın doğrudan başvurabileceği bir mekanizma oluşturduk. Bu bizzat oraya gelip başvurabilecekleri gibi internet üzerinden de Açık Kapı sistemi üzerinden de başvuruda bulunmak suretiyle herhangi bir sıkıntıları varsa bunları bize aktarmak suretiyle ilgili birimlerimiz her türlü çalışmayı ortaya koyacaktır.
“SOKAKLAR TEHLİKELİ VE RİSKLİDİR”
Sokakta çalışan ve dilenen çocuklar hepimizi rahatsız ediyor. Biz bu konuda Kocaeli Valiliği olarak bir emir çıkardık. Sokakta çalışmak ve dilenmek yasaktır dedik. Bu şekilde çocuğunu çalıştıran, dilendiren aileler varsa, çocuğu ilk defa sokakta yakaladığımızda ailesine götürüp teslim ediyoruz. Eğer 2. veya 3. Kez çocuğu sokakta yakalarsak sizlere Kabahatler Kanununa göre idari ceza uygulayacağız ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız diyoruz. Şu ana kadar 369 çocuğumuzu sokaktan toparladık, ailelerine teslim ettik. Bu çalışma içerisinde 2 veya 3. kez yakaladıklarımızda oldu. Bu çocuklardan bir şey satın alınmaması ve para verilmemesi yönünde Kocaelili vatandaşlarımızdan talepte bulunuyoruz. Valilik emrimizde dilenen çocuğa para veren, bir şey satan çocuktan bir şey satın alan kişiye de ceza kesme yetkimiz var. Amacımız ceza kesmek değil, sokakların tehlikeli ve riskli olması nedeniyle ceza kesmeden çocuklarımızı sokaktan kurtarmaktır. Muhtar arkadaşlarımızın yaptığımız bu çalışmaya destek vermelerini istiyoruz. Nerede bu çocukları görüyorsanız hemen ilgili yerlere bildirin. Sokaklar tehlikeli ve risklidir. Sokaklarda çocukların olmasını arzu etmiyoruz. Eğer aile gerçekten ihtiyaç sahibi ve çocuk çalışmadığında aile geçinemiyorsa bu durum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzdeki uzmanlar tarafından inceleniyor. Eğer uygun görülürse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığı ile yardım yapıyoruz. Çocuklarımızdan okul çağında olup da okula devam etmeyen varsa bu çocuklarımızı okula alıyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” diyerek toplantının yararlı olması temennisinde bulundu.
Toplantının ardından Vali Hüseyin Aksoy, muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL