Surmanset

AK Partili Belediye Başkanı Görevden Alındı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığı belirtildi. Necdet Aksoy, 2014 yılında Fetullah Gülen’i..

AK Partili Belediye Başkanı Görevden Alındı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığı belirtildi. Necdet Aksoy, 2014 yılında Fetullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret ettiğini doğrulamış, “Benim kardeşimin benden önce de cemaatle ilişkileri vardı. Ben belediye başkanı olduktan sonra da devam etti” demişti.

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığı belirtildi. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 2014 yılında bir gazetecinin, son günlerde kendisi hakkında bazı internet haber sitelerinde Pensilvanya’ya gittiği yönünde haberlerin yapıldığını sorması üzerine, ziyaretin bireysel olmadığını, Chicago’da Türk Kültür Merkezinde Safranbolu salonunun açılışına gittiği ve arından gitmişken rahatsız olan Fethullah Gülen’e de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu söylemişti.

BİREYSEL ZİYARET DEĞİL

Ziyarette 4 kişinin daha olduğunu anlatan Aksoy şunları söyledi: “Chicago’da bir Türk Kültür Merkezi açıldı. Bu kültür merkezinde hem Türkiye’nin kültür araçları hem Özbeklerin hem Azerilerin hem de Türk sülalenin her birinin kendilerini ifade edeceği sergi salonları var. Bir de 3 tane büyük konferans solonu var. Bunlardan biri Safranbolu salonu. Safranbolu silüetini duvara işleyerek orada bir turizm tanıtma vesikası halinde orayı dizayn ettik. Biz bu salonun açılışı için oraya gittik. Bu vesile ile gitmiş olduğumuz ziyarette hemen Safranbolu olarak geriye dönüş aldık. Chicoga yakınında Türk Kültür Merkezi’nin olduğu bölgedeki kasabının ismi Schaumburk. Biz bu şehir ile bir kardeş şehir olduk. Bu ziyaretimizle Safranbolu’ya girdi sağlandı. Bu ziyaretin bireysel bir ziyaretle ilgisi yok. İkinci bir ziyaretimiz Hoca Efendi’ye gerçekleşti. Oraya gitmişken ziyaret edelim, tavsiyelerini alalım ve rahatsızlığından dolayı, ’Geçmiş olsun’ dileklerinde bulunalım dedik. Ziyaretimizde önemli gazetecilerden Etyen Mahçuphan, Rasim Ozan Kütahyalı, Orhan Miroğlu, Rasim Bey’in eşi Nagehan Hanım vardı. Bu ziyaretlerde onlar da vardı. Onlarla beraber hareket ettik. Bu ziyaretler herhangi bir sıkıntı oluşturacak ya da hükümetle bu son gelinen aşamadaki süreçle pazarlık yapılacak, bir eksi nokta oluşturacak yapılar asla değildir çünkü biz Safranbolu’da Safranbolu’yu geliştirmek için her türlü fırsatı değerlendirmeyi arzu eden kişileriz. Bizim önümüze burada böyle bir fırsat çıkmıştır. Chicago’da önemli bir salonun ismine Safranbolu verilmesi bizim için onur vesikasıdır. Orayla kardeş şehir olunması önemli bir vesikadır. Bunun gerek Safranbolu için gerek partimiz için önemli kazanım olduğunu düşünüyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL