Baharın en güzel rengi ‘Mor’

“KO-MEK’le Gönülden Renkler” teması ile hazırlanan ilçe sergileri kervanına Gebze de eklendi. Gebze Kurs Merkezi, her ilçenin farklı bir renkle katıldığı sergi açılışlarına, baharın en güzel rengi olan mor ile..

Baharın en güzel rengi ‘Mor’

“KO-MEK’le Gönülden Renkler” teması ile hazırlanan ilçe sergileri kervanına Gebze de eklendi.

Gebze Kurs Merkezi, her ilçenin farklı bir renkle katıldığı sergi açılışlarına, baharın en güzel rengi olan mor ile katıldı.Gebze İlçe Sergisi açılışı Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış öncesinde yazar ve neyzen Hakan Mengüç, “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi” konulu bir konuşma yaptı. Söyleşisi sırasında konuklara zaman zaman ney üfleyen Hakan Mengüç, neyin ve insanın birbirine benzeyen hikâyesini anlattı. “Stresi en çok alan unsurlardan biri ney sesidir” diyen Hakan Mengüç, “Pozitif, düşünce deyince batıya gitmeye gerek yok, Mevlana’nın o kadar güzel sözleri var ki; bu sözler aklımıza, kalbimize ve ruhumuza hitap eder” dedi.

SABRETMEK, KENDİ KALBİNİN SESİNİ DİNLEMEKTİR

Mevlana’nın, “Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki, rengârenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar” sözünü hatırlatan Hakan Mengüç, “Eğer bir şeye ulaşmak istiyorsak çalışmalıyız. Buna sabır deniyor. Biz sabrı, hiçbir şey yapmamak olarak algılıyoruz. Şems; ‘Sabretmek öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir’ diyor. Sabretmek, başkalarının gürültüsünü değil kendi kalbinin sesini dinlemek demek” dedi.

Sergi açılışına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gebze İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın,  ilçe protokolü, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sergide emeğe geçenlere teşekkür etti. KO-MEK’in Gebze için önemine değinen Başkan Köşker, “KO-MEK, Gebze’de binlerce kursiyere meslek edindirmeyi gayret edinmiş bir kuruluştur. ” dedi.

KO-MEK Gebze İlçe Sergisi açılışında son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine, “Sergi açılışımız bereketli olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürümü; Halk Üniversitemize katılan değerli kardeşlerime, kursiyerlerimize iletiyorum” dedi.

BAŞKANDAN ALEYNA’YA EVLİLİK BOHÇASI

Öte yandan sergi açılışında, evlenecek genç kızlara bohça verme geleneği de gerçekleştirildi. Eylül ayında dünya evine girecek olan Gebze Kurs Merkezi kursiyerlerinden Aleyna Dere, bohçasını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Kursiyer Esra Yılmaz da, arkadaşları adına Başkan Karaosmanoğlu’na hediye takdim etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL