Ekonomi Genel Güncel Manşetler Surmanset

“Bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın” diyen bir Başbakanımız var.

AKP’nin Sanayi Karnesini Açıkladı. Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Görüşmeleri Devam Eden 2018 Bütçesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yaptı ve AKP’nin Sanayi Karnesini..

“Bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın” diyen bir Başbakanımız var.

AKP’nin Sanayi Karnesini Açıkladı.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Görüşmeleri Devam Eden 2018 Bütçesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşma yaptı ve AKP’nin Sanayi Karnesini Açıkladı.

Sıfır…

Tahsin Tarhan “Defalarca söyledik. Türkiye’nin ekonomik anlamda dar boğazdan çıkması için bilime, bilişime, teknolojiye yatırım yapması gerekir. Ranta dayalı politikalardan vazgeçilmelidir. Bilim üretmeden gelişme sağlayamazsınız. Ancak ne yazık ki bilişim söz konusu olduğunda “Bilişime fazla kafa yorarsan sıyırırsın” diyen bir Başbakanımız var. Bu durumda Türkiye’nin gelişimi inşaat ve rant ekonomisinde aramasına şaşırmamak gerekir.” Dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ AĞIR YARALI DURUMDA

Tahsin Tarhan “Enerji, SSK, İşveren payı, yükselen kurlar, faizler ve onlarca çeşit vergi yükü, tam anlamıyla yatırımcının, üreticinin boğazına çökmüş vaziyette…

Zaten bütçe hedeflerine baktığımız zaman 2023 hedefinden vazgeçilmiş. 2019’un, 2020’nin Bütçesinde indirime gidilmiş.Yatırımın artması için bütçenin de artması gerekmez mi? Acaba Sanayi Bakanlığı, ekonominin kötü gideceğini mi düşünüyor?

Bağlı kuruluşlar hariç Bakanlığın “2017” bütçesi 5 MİLYAR TL. Ödenek ve aktarmalar ile birlikte 6 Milyar TL’ye yakın bir rakam olmuştur…

Bu ödeneğin 2.5 MİLYAR Türk Lirası olan kısmı ile harcamaya yapılmış…

-Buradan sormak istiyorum?

-Dünya Sanayi’de 4.0 Devrimini Tartışırken,

-Bakanlık olarak 2,5 Milyar Türk Lirası ile hangi yatırımı yaptınız?

-Hangi sektöre can suyu oldunuz?

-Hangi Bilimsel araştırmaya maddi destek verdiniz?

-Türkiye’de özellikle Bilimi ve Teknolojiyi hangi seviyeye taşıdınız?” Dedi.

DÜNYADA DRONE TAKSİLER HİZMET VERMEYE HAZIRLANIRKEN, BİZ YERLİ OTOMOBİL YAPACAĞIZ DERKEN 47 MİLYON EURO DOLANDIRILDIK.

Tahsin Tarhan “Dünyada DRONE taksiler hizmet vermeye hazırlanırken, Biz yerli otomobil yapmak için 7 yıldır bekleyip, 47 Milyon Euro dolandırıldık. Bu mudur Türkiye’nin teknoloji anlayışı.

Bu anlayışla devam edildiği sürece bilim üretmek yerine, Saman ithal etmeye devam edeceğimiz  aşikardır.” Dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL