“Bu Vatanı Şehitlerimiz ve Gazilerimize Borçluyuz”

K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı’nın ev sahipliğinde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına iftar programı düzenlendi. İzmit Orduevinde gerçekleşen iftar programına Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra,..

“Bu Vatanı Şehitlerimiz ve Gazilerimize Borçluyuz”
K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı’nın ev sahipliğinde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına iftar programı düzenlendi.
İzmit Orduevinde gerçekleşen iftar programına Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran,  Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Muhammed Hasan Aslan,  Baro Başkanı Sertif Gökçe, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İl Müftü Vekili Burhan Bilgin,Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık,  şehit yakınları, gaziler ile gazi yakınları katıldılar.
K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran’ın  konuşmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Garnizon Komutanlığımızın düzelmemiş olduğu iftar programında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Üzerinde yaşadığımız toprakların bedeli çok ağır. Bu topraklarda yaşamımızı sürdürmek, özgür bir şekilde dolaşabilmenin bir faturası var ve bu faturayı da insanlarımız geçmişte ödedi. Bunun bedelini bugünde ödüyoruz ve yarında ödeyeceğiz. Birçok mücadelenin sonunda şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu ve bu vatanı onlara borçluyuz. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Onların yakınları bizler için önemli ve değerli. Onlarla sık sık bir arada olmaktan ve varsa sorunlarına çözüm üretmekten bizlerde memnuniyet duymaktayız. ” diyen Vali, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Seka Camii İmam Hatibi Serkan Vardar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ardından  İl Müftü Vekili Burhan Bilgin yaptığı  duanın ardından iftar yemeğine geçildi.
İftar yermeğinin ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları  ile tek tek ilgilenerek, onlarla sohbet ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL