Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Büyük Zafer’in 97’nci Yıldönümü Büyük Coşkuyla Kutlandı | Kocaelide Bugün

Büyük Zafer’in 97’nci Yıldönümü Büyük Coşkuyla Kutlandı

Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümü  ilimizde düzenlenen törenlerle büyük coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri;  İzmit Atatürk Heykeli’nde çelenklerin sunulması ile..

Büyük Zafer’in 97’nci Yıldönümü Büyük Coşkuyla Kutlandı
Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümü  ilimizde düzenlenen törenlerle büyük coşkuyla kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri;  İzmit Atatürk Heykeli’nde çelenklerin sunulması ile başlandı. Kocaeli Valiliği, Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenk sunumunun ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Çelenk Sunma Töreninin sonra  Vali Hüseyin Aksoy,  Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ile birlikte Valilik  Karamürsel Alp toplantı salonunda tebrikleri kabul etti.
Tebrik Töreninin ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz. Ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşa giden mücadelede ne tür zorluklar yaşandığını çok iyi bilmek ve gençlerimize anlatmak durumundayız. 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda önemli mesafelerin alındığı bir zaferi bugün hep birlikte kutluyoruz. Bu zaferi bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için geçmişte olduğu gibi bugünde ve bundan sonrada büyük bir heyecanla dayanışmamızı en üst noktada tutmak zorundayız.” diyen  Vali herkesin Zafer Bayramını kutladı. 
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindeki protokol daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerine geçtiler.
30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerine; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi , Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Cemil Yaman, Sami Çakır, Haydar Akar, Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız ve eşi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz,  Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcılar, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları, Muharip Gaziler ile vatandaşlar katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına Deniz Yarbay Hikmet Girgin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.
Atılım Anadolu Lisesi Öğrencileri Leyla Gürler’in  “Zafer Türküsü” ve Niyazi Dokuzlar’ın “30 Ağustos” adlı şiirlerini okumalarının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ve İzmit Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin Ege ve Karadeniz yörelerine ait halk oyunları gösterisi büyük beğeniyle izlendi ve  geçit töreni ile program tamamlandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL