“Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum”

Darıca Belediyesi  “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” Projesi kapsamında ilçedeki bütün ortaokul son sınıf öğrencilerini Çanakkale’ye göndermeye devam ediyor. Bu kapsamda okullardan yola çıkan kafileleri Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çocukların..

“Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum”

Darıca Belediyesi  “Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” Projesi kapsamında ilçedeki bütün ortaokul son sınıf öğrencilerini Çanakkale’ye göndermeye devam ediyor.

Bu kapsamda okullardan yola çıkan kafileleri Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çocukların aileleri birlikte uğurluyorlar.

DÖRT YILDIR DEVAM EDİYOR

Farklı okullardan gruplar halinde Çanakkale’ye giden öğrencileri aileleriyle birlikte dualarla Çanakkale’ye uğurlayan Başkan Karabacak öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken,  yaptığı kısa selamlama konuşmasında, “Dedeme Çanakkale’ye Gidiyorum” Projesine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek, “dört yıldır ilçemizde eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’ye göndererek orada yatan şehitlerimizi ziyaret edip, tarihimizi daha iyi anlamalarına ve tanımalarına imkan sağlıyoruz. Bu programlara büyük talep olduğunu görmek bizleri oldukça memnun ediyor. Halkımız geçmişine sahip çıkıyor. Halkımız Çanakkale’de bu vatan için can veren şehitlerine gitmek istiyor. Oradaki manevi havayı teneffüs etmek istiyor. Bizlerde genç nesillerimizi de bu projeye dahil ederek Çanakkale ye götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz diyoruz, gençlerimizin o günün şartlarında verilen kahramanca mücadeleyi görmesi gerek diyoruz. Yerel yönetimler olarak geçmişimize sahip çıkıyoruz. Hepinizi iyi yolculuklar diliyorum.” diyerek Çanakkale Gezilerinin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini müjdeledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL