Darıca’ya dev yatırım

Darıca Hizmet Kompleksi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti Darıca Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası işbirliği ile Darıca’ya yapılması planlanan içerisinde taziye evi ve aşevi ile birlikte sosyal market ve birçok..

Darıca’ya dev yatırım

Darıca Hizmet Kompleksi İçin Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Darıca Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası işbirliği ile Darıca’ya yapılması planlanan içerisinde taziye evi ve aşevi ile birlikte sosyal market ve birçok farklı birimin yer alacağı Hizmet Kompleksi için temel atma töreni gerçekleşti.

Darıca Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası işbirliği ile Darıca’ya önemli bir yatırım kazandırılıyor. Nenehatun Mahallesi’nde inşa edilecek ve toplam inşaat alanı 3 bin 615 metrekare olan Gebze Ticaret Odası Vakfı Darıca Hizmet Kompleksi için görkemli bir temel atma töreni düzenlendi.

YOĞUN KATILIM

Darıca’ya önemli bir değer katacak ve büyük bir eksikliği giderecek Hizmet Kompleksi’nin temel atma törenine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu ve TÜBİTAK MARTEK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okur ile birlikte siyasi parti temsilcileri, sanayici ve işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇİLER: “DARICA’YA DEĞER KATACAK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan temel atma töreninde ilk olarak GTO Başkanı Nail Çiler konuşma yaptı ve Darıca’ya önemli bir eser kazandıracakları için mutlu olduklarını ifade etti. Darıca Belediyesi ile işbirliği içinde güzel bir hizmeti hayata geçireceklerini ifade eden Çiler, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a desteği için teşekkür ederek “Darıca Belediyesi ile aylarca çalıştık. Bölgemize değer katacağına inandığımız bir projeyi birlikte hayata geçiriyoruz. Toplumun her alanına hitap edecek ve 11 Milyon maliyeti olan proje inşallah bölgemize ve Darıca’ya hayırlı olur” diye konuştu.

BIYIK: “ADETA BİR YAŞAM MERKEZİ OLACAK”

İlçeye kazandırılacak proje için GTO Başkanı Nail Çiler’e teşekkür eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Yaklaşık 25 yıldır üyesi olduğum Gebze Ticareti Odası’nın Darıca’mıza hizmet yapıyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Kıymetli büyüğümüz Nail başkanla kafa kafaya vererek ilçemize değer katacak bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. Adeta bir yaşam merkezi olarak hizmet verecek olan Gebze Ticaret Odası Vakfı Darıca Hizmet Kompleksi hakkında da bilgi veren Başkan Muzaffer Bıyık, “Nenehatun Mahallesi’nde inşa edilecek ve toplam inşaat alanı 3 bin 615 metrekare olan Darıca Hizmet Kompleksi’nin içerisinde Taziye evi, aş evi, Engellilere yönelik hizmet verecek Engelliler Sosyal Faaliyet Merkezi, Kızılay Hizmet Binası, ihtiyaç sahipleri için sosyal market, kurs ve seminer odaları ile eğitim salonları yer alacak. Hayatın birçok alanı ile vatandaşlarımıza dokunacak olan Gebze Ticaret Odası Vakfı Darıca Hizmet Kompleksi, adeta bir yaşam merkezi olarak da hizmet verecek. Aşevinde 365 gün sıcak yemek çıkacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” diye konuştu.

BÜYÜKAKIN: “DARICA’DA ÖRNEK BİR ÇALIŞMA”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Ülkelerde artık şehirler rekabet ediyor. Şehirler adeta firmalar gibi kendi markalarına yatırım yapıyor. O marka çalışmalarının alt başlıklarından biri de sivil toplum örgütlerinin gücüdür. İleri şehirlerin, marka şehirlerin yaptığına benzer bir şeye şahitlik ediyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olan odamız ve bir belediyemiz ortaklaşa el ele vererek bir projeyi hayata geçiriyor. Aslında aranan şey bu.  Ben bu anlamda hem Gebze Ticaret Odası’nı hem de Darıca Belediyemizi tebrik ediyor ve herkese örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN BIYIK’TAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Törende TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da selamlama konuşması yaparak GTO ve Darıca Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilecek projenin hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından dualarla birlikte protokol butona basarak ilk harcı döktü. Törenin ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, GTO Başkanı Nail Çiler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür plaketi ve hediye takdim etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL