“Gebze hepimizin”

Samsunlular Derneğinde Gebze’de yaşayan Samsunlu vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, bir kentte yaşamak için illa o kentte doğmak gerekmediğini bazen..

“Gebze hepimizin”

Samsunlular Derneğinde Gebze’de yaşayan Samsunlu vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, bir kentte yaşamak için illa o kentte doğmak gerekmediğini bazen doymanın ve ikame etmenin doğmaktan daha önemli olduğunu vurgulayarak, hepimizin tek amacı olmalı “her birlikte bir mozaik olarak daha ferah ve refah içinde bir kentte yaşamak” dedi.

Kentlilik bilincinin önemli olduğunun altını çize İYİ Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, Samsunlular Derneğinde bir araya geldiği Gebze’de yaşayan Samsunlulara nasıl bir Gebze hayal ettiklerini sordu.

“YAŞADIĞIMIZ KENTİ EVİMİZ KABUL EDİYORUZ”

Kendilerinin aslen Samsunlu olsa da Gebze’de yaşadıkları bu kentte hayatlarını sürdürdükleri için Gebzeliler kadar Gebzelilik bilincine sahip olduklarını ifade eden Samsunlular Derneği Başkanı Şakir Töngel, İYİ Parti Gebze Belediye Başkanı sayın Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya’yı ağırlamaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek, “Biz Gebze’nin ekmeğini yiyoruz. Çocuklarımızı burada okutuyoruz, evlendiriyoruz burada işe yerleştiriyoruz. Biz Gebzeliyiz. Yaşadığımız kenti evimiz gibi kabul ediyoruz. Bunun için kim Gebze’de taş üstüne taş koymak isterse onun yanında oluruz. Gebze kazanırsa içinde yaşayan halk olarak bizler yani geleceğimiz olan çocuklarımız kazanmış olur” dedi.

“SORGULANABİLİR ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Her şeyin hayal edebilmek ile başladığını söyleyen Gebze Belediye Başkan Adayı Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya, “Biz bu zorlu ve meşakkatli yola çıkarken bir Gebze hayal ettik. Tüm mahalleleriyle birleşmiş. Tüm sosyal donatıları ile tamamlanmış. Ama durup şöyle bakınca bunlar zaten Belediyeciliğin yapması gereken işler. Gri renkli bir tablo ortaya çıktı. Bu tabloyu renklendirmek için betondan taştan asfalttan farklı bir şeyler yapmak kullanmak gerekirdi ki oluşturduğumuz bu tablo renklenebilsin. Biz de içine neşeyi çocuk kahkahalarını, her birimizin birer engelli adayı olduğunu bildiği halde hiç empati yapmadan yaşamını sürdürmesinin önüne geçmek için bu tabloya engelli kardeşlerimizi, geçmişimizin bizlere mirası onlara yaşlı demeyi sevmiyorum büyüklerimizi de ekledik. Kültür sanat etkinlikleri için İstanbul’a ya da İzmit’e gitmesine gerek kalmayan. Sokaklarında, kaldırımlarında ve caddelerinde kendinden ve kentinden emin bir şekilde halkımızın gezebildiği. Gebze’nin sorunlarını sizlerin gücü ve desteği ile beraber omuzlayarak ortadan kaldırmak için çalışacağız. Tek akıl yerine ortak akıl projemiz ile herkesin yaşadığı kentte söz sahibi olmasını sağlayacağız. Tamamen şeffaf sorgulanabilir bir Belediyecilik anlayışıyla sadece bir kesime değil üç yüz altmış sekiz bini aşan nüfusuyla tüm halka hizmet edeceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımız da herkes kendisine dokunan bir yanı mutlaka bulacak ve yaşayacaktır.” dedi.

Haber: Fatih KÖSE

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL