Gebze’de “Yaya Öncelikli Trafik” etkinliği

“Yaya Öncelikli Trafik” etkinliği Kaymakam Mustafa Güler’in katılımı ile gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesiyle ülkemiz genelinde farkındalık faaliyetleri..

Gebze’de “Yaya Öncelikli Trafik” etkinliği
“Yaya Öncelikli Trafik” etkinliği Kaymakam Mustafa Güler’in katılımı ile gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesiyle ülkemiz genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyunca devam edecek programlar yapılması kararlaştırılmıştır.
Bu kapsamda tüm ilçelerde ve illerde olduğu gibi Gebze’de de Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi önünde gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Mustafa Güler ile birlikte İlçe Emniyet Müdürü Sayın Murat Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Mehmet Arslan, Gebze Belediyesi Zabıta Müdürü ve görevli Polis Memurları ile Zabıtalar katıldı.
Burada sürücülerle ve yayalar ile sohbet eden Kaymakam Güler :
“Bu çalışmanın temel amacının yaya güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarında oluşan can kaybının önüne geçmektir. Bu konuda görevli birimlerimiz hassasiyetle kontrollerini gerçekleştirecektir. Sürücülerimizin yayaya öncelik vermesi konusunda daha hassas davranması gerekiyor.” dedi.
Emniyet birimlerince bu konuda kontroller devam edecek olup amacın sürücüleri cezalandırmak olmadığı kazalarda yaşanan kayıpları en aza indirgemek olduğunu vurgulandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL