Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Hayırlı Ramazanlar | Kocaelide Bugün

Hayırlı Ramazanlar

“Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Gelin, gönüller yıkarak oruçlarımızı bozmayalım. Gelin, ramazanın bizi değiştirecek ruhuna ruhlarımızı teslim edelim. Gelin, bu orucu yakmayalım. Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım” “Rabbimizin..

Hayırlı Ramazanlar

“Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Gelin, gönüller yıkarak oruçlarımızı bozmayalım.

Gelin, ramazanın bizi değiştirecek ruhuna ruhlarımızı teslim edelim. Gelin, bu orucu yakmayalım. Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım”

“Rabbimizin bir çağrısıdır. Ramazan bizi barış yurduna davet etmek için gelir. Bize, dünyamızı barış yurduna döndürmek için gelir. Dünyada iyilik yapanlara iyilik ve fazlası vardır. Fazlasını Allah kendisine bırakıyor. Ramazan bizi iyilerden kılmaya, bize iyilik getirmeye, iyiliği yeryüzünde egemen kılmamıza yardımcı olmaya gelir. Ey iman edenler, Allah’ı unutmayın. Allah’ı unutursanız kendinizi unutursunuz. Allah’ı unutursanız, Allah da size kendinizi unutturur. İnsanoğlu olarak unutuyoruz. Kendimizi, Rabbimizi, dostumuzu, kardeşimizi, yetimi, fakiri, mazlumu unutuyoruz. Her sene gelen ramazan bize hatırlatmaya gelir. Bize kendimizi, Rabbimizi, yanı başımızda varlığının farkında olmadığımız kardeşimizi, annemizi, babamızı, komşumuzu, ailemizi, unuttuğumuz her şeyi bize hatırlatmaya gelir. Ramazan bir hatırlatma ayıdır aynı zamanda. Ramazan bize fani olanları hatırlatır. Baki olanları hatırlatır. Dünyanın faniliğini, gücün servetin faniliğini hatırlatır. İyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin, adaletin, ahlakın baki olduğunu hatırlatmaya gelir. Unuttuğumuz bütün değerleri hatırlatmaya gelir. Ramazan bize yanı başımızda sürekli kalbini kırdığımız kardeşimizi hatırlatır. Kaybettiğimiz kardeşlik rüzgarını getirir bize her sene. Örselenen kardeşliğimizi tamir etmeye gelir. Kırdığımız gönülleri yeniden yapmaya gelir.”

Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Gelin gönüller yıkarak oruçlarımızı bozmayalım. Gelin ramazanın bizi değiştirecek ruhuna ruhlarımızı teslim edelim. Gelin bu orucu yakmayalım. Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım. Gönüllerden gönüllere iyilik taşıyarak dolu dolu ramazan geçirmeyi Allah nasip etsin. Bir daha ramazana başlarken etrafımızda ateşler olmasın. Gönlü kırık, yüreği buruk olmadan ramazanlar yaşamayı Allah nasip etsin.”

 

(Prof.Dr Mehmet Görmez)

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL