“Hedefimiz, Turizm Pastasından Daha Fazla Pay Almak”

Dünya Turizm Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.  Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, İl..

“Hedefimiz, Turizm Pastasından Daha Fazla Pay Almak”
Dünya Turizm Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. 
Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen’in konuşmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen bu programda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.  Turizm Haftasının ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Turizm konusu ülkelerin ekonomik faaliyetlerinin yürütülmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye’de turizm potansiyeli itibariyle  çok önemli bir yere sahiptir ve bunu belirli iller önemli ölçüde geliştirerek, turizmden önemli bir pay alma noktasına gelmiştir. Kocaeli’de bir sanayi kenti olarak bilinmekle birlikte aslında turizm potansiyeli oldukça yüksek bir ildir. Kocaeli’nin turizm potansiyelini harekete geçirmek ve turizden daha fazla pay almasını sağlamak adına geçmişte başlatılan, halen devam eden ve önümüzdeki süreçte de yapmayı planladığımız önemli çalışmalar var. Turizm aynı zamanda uluslararası bir faaliyet olması nedeniyle insanlar ve ülkeler arasında dostlukların oluşmasına ve dünya barışının gelişmesine de katkı sunan bir sektör olarak karşımızda durmaktadır. Bu nedenle turizmi sadece ticari bir faaliyet olarak değil, aynı zamanda insanların birbirlerini daha iyi anlayabilecekleri, kültürel anlamda bir birleriyle yakınlık kurabilecekleri bir yöntem olarak görüyoruz. Kocaeli önemli bir kültürel birikime sahip. Çok eski uygarlıkların izlerini günümüze kadar taşıyan ve bunları bizden sonraki kuşaklara da aktarmak için yoğun gayret gösteren bir il konumundayız.
Müzelerimizin Ziyaret Edilmesi ve Oradaki Kültürel Eserlerin Toplumla Paylaşılması Oldukça Önemli.
Kocaeli’de 7 tane müzemiz var. Bu müzelerimizin ziyaret edilmesi ve oradaki kültürel eserlerin toplumla paylaşılması oldukça önemli. Geçtiğimiz yıl müzelerimizi yaklaşık 35 bin civarında ziyaretçi gezmiş ve buralardaki eserleri izleme fırsatı bulmuştur. 9700 civarında eser bu müzelerimizde yer almakta. Turizmi sadece turistik gezi olarak değil, kültürel ve sanatsal faaliyetleri de bunlarla paralel olarak ortaya koymak lazım. Kocaeli’de 73 tane sinema salonumuz var. Bu sinema salonlarında da 8883 koltuk bulunuyor. Buda sinema alanında önemli bir birikime sahip olduğumuzu gösteriyor. İlimizde 20 tiyatro salonu bulunuyor. Bu salonlarda 5822 koltuk bulunuyor. Turizmi hareketlendirecek ve yönlendirecek seyehat acenteleri de oldukça önemli ve ilimizde de önemli seyehat acenteleri sözkonusu. Belediye Belgeli, Turizm Belgeli ve Yatırım Belgeli olmak üzere 157 tesisimiz var. 6797 odada 14 bin 638 yatak kapasitesine sahip bir kent konumundayız. İlimizde 2 turizm gelişim bölgesi var. Kentin belirli ürünlerinin o kentin tanıtımına da çok önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Patent Enstitüsü Kurumundan coğrafi işaretleme kaydı yaptırıp bunları alan ürünlerimiz Kocaeli’de de var. Şuana kadar alınmış olan ürün sayımız 6’dır. Kandıra bezi, Karamürsel Sepeti, İzmit Pişmaniyesi, Hereke Yün El Halısı, İpek Halısı ve Yünlü İpek Halısı şeklinde faklı ürünlerimizi coğrafi işaretlemede tescil ettirmiş durumdayız. Aslında Kocaeli’nin ürünleri çok daha fazla. Bölgemiz iki denizede kıyısı olan bir kent. Bu iki kıyının getirdiği bir takım avantajlar var. Büyükşehir Belediyemizin yoğun gayretleriyle Kocaeli’de Mavi Bayrak alan plajlarımız var. Bunlarda bizim için oldukça önemli. Şuana kadar 5 tane Mavi Bayrak alan plajımızın varlığı Kandıra ve Karamürsel’de turizm açısından katkı sunuyor. Kocaeli yanlızca kültür turizmi alanında değil, doğa turizmi anlamında oldukça zengin bir il. Kış sporlarının yapıldığı Kartepe Kayak Merkezi ilimize önemli katkılar sunuyor. Bölgemiz önemli doğal sit alanlarına sahip.
Kocaeli; Birçok Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yapabilecek Konumda Bir Kent.
Termal kaynaklara sahip bir kent Kocaeli dolayısıyla termal turizm anlamında da önümüzdeki süreçte daha etkin bir faaliyet içerisinde olma noktasında gayretlerimiz olacak. Kongre Turizmine, turizm boyutuyla baktığımızda önemli alanlardan birisidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yapımı tamamlanmakta olan bir kongre merkezi de bölgemizin turizminin gelişmesi bakımından önem arz eden bir çalışma. Kocaeli’nin, birçok sportif aktiviteye imkân sağlayan potansiyeli var. UEFA kriterlerine uygun yapılmış stadyumu, özellikle yabancı futbol takımlarının burada kamp yapabilecek ortamlarının onlara sunulması, özellikle motor sporları konusunda Kocaeli rallisi olarak adlandırılan otomotiv yarışlarının yapıldığı, su sporlarının ve birçok alanda önemli potansiyellere sahip bir kenttir. Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilecek konumda bir kent. Özellikle 2020 yılında Dünya Gençler Oryantrik Şampiyonası Kocaeli Gebze’de planlanıyor, bu da bölgemiz için oldukça önemli bir aktivitedir. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvasına Kocaeli olarak ev sahipliği yapacağız. Bu da bölgemizin tanıtımı anlamında Kocaeli’ne önemli bir fırsatı sunmuş olacak.
Hedefimiz, Kocaeli’nin Turizm Pastasından Daha Fazla Pay Almasını Sağlamaktır
Fuar merkezimizde yılda 7 fuar organize ediliyor. Fuarlarında bölgemiz ekonomisine, turizm hareketliliğine çok önemli  katkıları olduğunu biliyoruz. Turizm haftasında turizmi konuşmak, neler yaptık ve neler yapabiliriz’i değerlendirmek ve turizmde daha fazla mesafe alabilmek için yeniden birtakım çalışmaları ortaya koymak durumundayız. Önümüzdeki dönemde turizmin mevcut durumu, hangi alanlarda ne tür faaliyetlerle turizmi geliştirebiliriz hususunu konunun bütün  taraflarıyla birlikte ele alarak bu konularda çalışmalar yürüteceğiz. Hedefimiz, Kocaeli’nin Turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamak ve turizm gelirlerini hem Kocaeli olarak hem de Türkiye olarak daha iyi bir noktaya taşıyabilmektir.  Turizm konusunda duyarlı olmak, gelişmesine katkı sunacak faaliyetler içerisinde yer almak bölgemiz adına da oldukça önem taşıyor.” diyen Vali Turizm Haftasının ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından İzmit Atılım Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Gezginin Heybesinde Hayatlar” adlı sergilediği oyun büyük beğeni izlendi.
İzmit Atılım Anadolu Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği türküler ve sergiledikleri folklör gösterisinin ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, İzmit Atılım Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni ve öğrencilerinin hazırladığı “Anadolun’nun Renkleri” konulu görsel sanatlar sergisini gezdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL