Genel Güncel İzmit Manşetler Surmanset Yaşam

Jandarma’dan İftar

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 179.  yıldönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit yakınları ve gazilerle için  iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen  iftar yemeğine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan..

Jandarma’dan İftar
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 179.  yıldönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit yakınları ve gazilerle için  iftar yemeği düzenlendi.
Düzenlenen  iftar yemeğine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran,  Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kurt , Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Beyazıt Tanç, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,  İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, daire müdürleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, çok sayıda askeri personel ile şehit yakınları ve gazi ve gazi yakınları katıldı.
İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan’ın  konuşmalarının ardından Vali Aksoy; “Değerli konuklar, Jandarma Teşkilatımızın Kuruluşunun 179. yılı münasebetiyle şehit ailelerimizle birlikte iftar programında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Jandarma teşkilatımız kurulduğu günden itibaren halkın huzur ve güvenliği için vatanın bölünme bütünlüğü için mücadele eden bir teşkilatımızdır. Gelişen ve değişen suç türlerine göre kendisini geliştiren ve daha iyi bir noktaya taşıyan Jandarma teşkilatımız son değişikliklerle İçişleri Bakanlığımıza bağlı Emniyet Genel Müdürlüğünde bir asayiş güvenlik birimi olarak görev yapmaktadır. Yeri geldiğinde terörle mücadelede yeri geldiğinde sınırda, yeri geldiğinde sınır ötesinde de verilen her görevi büyük gayret içerisinde bir anlayışla yürütülen çalışmaları bu güne kadar taşıdı ve bugünden sonra da  aynı heyecan ve aynı hızla çalışmalarına devam edecektir. Bugün bu topraklar altında huzurla yaşayabiliyorsak  bunu şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu anlamda şehit ailelerinin ve kahraman gazilerimiz bizler için önemli. Onların her sorunları bizlerin en öncelikli görevimizdir. Bu anlamda bu ramazan iftarında Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun bu anlamlı gecesinde bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.  Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın okuduğu duaların ardından iftar yemeğine geçildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL