Kandıra’nın tarihi ile ilgili önemli bir çalışma başlatıldı.

KANDIRA’NIN TARİHİ ARAŞTIRILACAK. Kandıra’nın tarihi ile ilgili önemli bir çalışma yapılacak. Başta Osmanlı tarihi olmak üzere  zengin bir tarihi geçmişi  bulunan Kandıra’ın bu özelliğinin belgelenmesi ve kitaplaştırılması için  Hüseyin Bayrak’ın..

Kandıra’nın tarihi ile ilgili önemli bir çalışma başlatıldı.
KANDIRA’NIN TARİHİ ARAŞTIRILACAK.
Kandıra’nın tarihi ile ilgili önemli bir çalışma yapılacak. Başta Osmanlı tarihi olmak üzere  zengin bir tarihi geçmişi  bulunan Kandıra’ın bu özelliğinin belgelenmesi ve kitaplaştırılması için  Hüseyin Bayrak’ın başkanı olduğu Kandıra ARGEM tarafından bir çalışma başlatıldı.
ARGEM Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayrak ve yönetim kurulu üyesi İsmail Sarı, tarihçi Yazar Ahmet Galitekin’i ziyaret ederek konuyla ilgili görüş alış verişinde bulundu. Bayrak, Kandıra’nın zengin bir tarihi geçmişi olduğunu fakat bu konuyla ilgili elde  doğru dürüst bir yazılı  belgenin olmadığını belirterek “ Osmanlı Devletinin kurucularından Akçakoca Bey’in fethettiği, Kurtuluş Savaşı’nda önemli yeri bulunan ilçemizin tarihinin kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz.

Kocaeli de  hiçbir yerde belediye yokken Kandıra’da  1868 yılında  belediye teşkilatı vardı.  Bunun gibi  zenginliklerimizin gün yüzüne çıkartılması için tarihçi yazar Ahmet Galitekin hocamızla bir görüşme yaptık.  Görüşmemiz oldukça yararlı geçti. İnşallah Kandıramızın tarihi ile  ilgili bir belge  kütüphanelerde yer alacak” dedi.
Bu çalışmaya her türlü desteği vereceğini ifade etti

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL