Müdürü Var Maaşlı Çalışanı Var Ama Öğrencisi Yok!

İyi Partili Türkkan Gebze’deki O Okulu Sordu Kocaeli Gebze’deki Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, 2018 yılı Haziran ayında Valilik tarafından isim onayı verildi ve bu okul Ağustos..

Müdürü Var Maaşlı Çalışanı Var Ama Öğrencisi Yok!

İyi Partili Türkkan Gebze’deki O Okulu Sordu

Kocaeli Gebze’deki Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, 2018 yılı Haziran ayında Valilik tarafından isim onayı verildi ve bu okul Ağustos ayında tescil edildi. Bu liseye kurucu müdür de atandı, ancak işin garibi eğitim öğretim için hazır olan okula hala öğrenci alınmadı.

Kadrosu Başka Okulda Olan Özlem Yıldırım Neden Bu Okula Kurucu Müdür Olarak Atandı?

Kurucu Müdür Neden 1 Yıldır Çalışmadığı Halde Maaş Alıyor?

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebze’deki bu okulu TBMM gündemine getirdi. Türkkan acil cevaplanması gereken soruları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Önergesinde; “Kadrosu Kocaeli Yücel Boru Fen Lisesi’nde olan Özlem Yıldırım bu okula kurucu müdür olarak atanmıştır.” diyen Türkkan, “Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim öğretim için hazır ve idari kadrosu mevcut olduğu halde bu okula henüz öğrenci alımı yapılmamıştır.  Okulda öğrenci olmadığı halde çalışanlara ücret ödenmektedir.” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DEKİ DİĞER OKULLARDA ÖĞRENCİ YOĞUNLUĞU YAŞANDIĞI HALDE HAZIR OLAN BU OKULA NEDEN ÖĞRENCİ ALINMIYOR?

Okula müdür olarak atanan Özlem Yıldırım’ın maaş aldığı halde yaklaşık 1 yıldır görev yapmadığına önergesinde değinen İYİ Partili Türkkan, Bakan Selçuk’a Yıldırım’ın siyasi bir kurum ya da kişiyle yakınlığı olup olmadığını sordu.

Yıldırım’ın kurucu müdürü olduğu Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kaç kişinin çalıştığını ve görevlerini soran Türkkan, Milli Eğitim Bakanı’ndan bu liseye henüz öğrenci alımı yapılmadığı halde öğrencisiz okulda çalışanlara neden ücret ödendiği sorusuna da cevap istedi.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin isim onayı 2018 Haziran ayında çıktığı halde tescili Temmuz atamalarında münhal gösterip müdür atanması gerektiği için mi Ağustos ayına bırakılmış ve boş tutulmuştur?

2-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretim için hazır ve idari kadrosu mevcut olduğu halde bu okula neden hala öğrenci alımı yapılmamıştır?

3-Kocaeli’deki diğer okullarda öğrenci sayısında yoğunluk yaşandığı halde hazır olan bu  okula neden öğrenci alınmamaktadır?

4-Kadrosu Kocaeli Yücel Boru Fen Lisesi’nde olan Özlem Yıldırım’ın bu okula kurucu müdür olarak atanmasının gerekçeleri nelerdir?

5-Özlem Yıldırım maaş aldığı halde neden görev yapmamaktadır? Yıldırım’ın ayrıcalığı nedir? Bu kişinin siyasi olarak herhangi bir kuruma ya da kişiye yakınlığı var mıdır?

6-Özlem Yıldırım’ın kadrosunun bulunduğu Kocaeli Yücel Boru Fen Lisesi’ndeki görevi nedir? Yıldırım bu okulda derslere girmekte midir?

7-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne henüz öğrenci alımı yapılmadığı halde bu okulda çalışanlara neden ücret ödenmektedir? Bu okulda kaç kişi çalışmaktadır ve görevleri nelerdir?

8-Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ne zaman öğrenci alımı yapılacak ve hangi eğitim-öğretim döneminden itibaren hizmet vermeye başlayacaktır?

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL