Manşetler Surmanset

Muhtarlardan Karaosmanoğlu’na Teşekkür

Mahalle ve sokakları gezerek vatandaşlarla iç içe olan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de kalan zamanında makamında görüşmeler gerçekleştiriyor…

Muhtarlardan Karaosmanoğlu’na Teşekkür

Mahalle ve sokakları gezerek vatandaşlarla iç içe olan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de kalan zamanında makamında görüşmeler gerçekleştiriyor. Son olarak Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener ve üyelerini makamında ağırlayan Karaosmanoğlu, demokrasinin en önemli mihenk taşı Kandıralı muhtarlarla istişareler gerçekleştirdi. Alınan hizmetlerle ilçelerinin ve köylerinin çağ atladığını ifade eden Kandıralı Muhtarlar, “İbrahim Karaosmanoğlu Başkanımız sayesinde hiçbir sıkıntımız kalmadı” dediler.

“AYNI HEYECANLA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Doğası ile büyük bir cevhere sahip, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizmi noktasında cazibe merkezi olan Kandıra ilçesinin muhtarlarıyla olan buluşmasında, Kocaeli’nin sanayisiyle Türkiye ekonomisinin ve istihdamın kalbi olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “İnanın bu kadar özelliği ve güzelliği tek bir kentte bulmak zordur. Bu dört mevsimin aynı anda yaşanması gibidir. Bu kentte her tat, her lezzet var. Var olan güzelliklerin üzerindeki gölgeyi ve gri tonu kaldırmak için bugüne kadar çalıştık, bundan sonra da aynı heyecanla çalışmayı sürdüreceğiz. Bu cevherin ortaya çıkarılmasında emekleri olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“KANDIRA PLAJLARIMIZIN HER BİRİ BİR DOĞA HARİKASI”

Göreve geldiğimiz günden bu yana, bu güzel kentimizin çehresinin gözlerimize ve gönüllerimize hitap etmesi için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hemşehrilerimizin layık olduğu yaşama kavuşması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Çünkü biz, bir şehri şehir yapan her şey için sorumluluk sahibiyiz. Hele ki çevreye yapılan yatırımlar bizim için elzemdir.  Deniziyle, sahilleriyle, plajlarıyla, mesire alanlarıyla ve doğasıyla pırıl pırıl bir kentte yaşıyoruz. Kandıra plajlarımızın her biri bir doğa harikası. Yeni yatırımlarla sahillerimiz çok güzel bir hale geldi. Şunu hatırlatmak isterim ki 22 arıtma tesisiyle İzmit Körfezi’nde ve Kandıra’da arıtılan atık su miktarını yüzde 99’lara çıkardık” şeklinde konuştu.

“TURİSTLERE KEYİFLİ SOSAL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURDUK”

Plajlarımızı temizleyerek daha fazla turiste ev sahipliği yaptıklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Kerpe sahilimizi, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayacak donanıma kavuşturduk. İlk mavi bayrağı tarihinde ilk kez İzmit Körfezi’nin bir kıyısı olan Karamürsel Altınkemer Sahili’nde aldık. İkinci mavi bayrağı Kandıra Cebeci’ye; üçüncü mavi bayrağı Kerpe’mize kazandırdık.  Dördüncü mavi bayrağımızı da Bağırganlı’da dalgalandırıyoruz. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından kriterlerini yerine getirdiğimiz için plajımıza verilen mavi bayrağımızı göndere çektik. Zengin donatılarla bezediğimiz plajlarımızla Kandıra’mıza estetik görünüm kazandırmanın yanı sıra Kocaeli sakinlerine, yerli ve yabancı turistlere de keyifli bir sosyal yaşam alanları oluşturmuş olduk” açıklamasını yaptı.

“BİZLER ÇİFTÇİMİZ VE KÖYLÜMÜZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kandıra’ya hizmet etmenin mutluluğu ve gururu hepimizindir vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tarım ve hayvancılık noktasında yaptıkları hizmetler konusunda da muhtarlara bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak iki bin çiftçiye toplamda iki bin beş yüz ton,  toplamda on bin çuval yem bitkisi tohumu dağıttıklarını dile getiren Karaosmanoğlu, “Dört yıl içinde altı bin dört yüz çiftçimize yüzde elli hibeli üç bin yüz ton yem bitkisi tohumu dağıtımını gerçekleştirdik. Yirmi bin metre kapalı sulama kanalı yaptık. Altmış bin metre açık beton su kanalı yaptık. Altmış iki bin metre tarımsal sulama kanalını temizledik, onardık, yeniledik ve giyotin kapaklarını değiştirdik. DSİ’ye ait altı adet ve köy hizmetlerinden belediyemize devredilen yedi adet sulama göletinin eski kanalların tamir, bakım, yenileme ve kontrol çalışmalarını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bizler çiftçimiz ve köylümüz için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“YÜZ ELLİ BİN ADET MEYVE FİDANI DAĞITTIK”

Kocaeli genelinde 114 adet tarımsal sulama deposu ve bir adet hayvan içme suyu göleti yaptıklarını da söyleyen Karaosmanoğlu, “Üreticilerimize iki bin sekiz yüz adet ücretsiz toprak analizi yaptık. Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı projesi gerçekleştirdik. 700 çiftçimize yüzde elli hibeli yüz elli bin adet meyve fidanı dağıtımı yaptık. 630 çiftçimize yüzde elli hibeli bin üç yüz top sera naylonu dağıttık. Çiftçilerimize 2017 yılı itibariyle 41 adet çelik konstrüksiyon olarak yüzde elli hibeli sera yapım desteğine başladık.  Yedi çiftçimize de yüksek tünel konstrüksiyon sera yaptık. Bunların yanı sıra Manda üreticilerinin destek alabilmesi ve ortak faaliyetler yürütebilmesi için Kocaeli Manda Yetiştiricileri Birliği kurulmasına teknik destek sağladık” ifadelerini sarf etti.

“KANDIRA ARTIK ÇOK İYİ NOKTALARA GELMİŞTİR”

Tarım ve hayvancılığın yanı sıra Kandıra ilçesinin merkezi olmak üzere köylerinin ulaşımı ve alt yapıları noktasında büyük yatırımlar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün Kandıra ve köyleri çekim merkezi haline gelmişse bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak ortaya koyduğumuz projelerin etkisi çok büyüktür. Ulaşılamayan, susuzluk problemi çeken, altyapı ve üst yapı da büyük eksiklikleri olan Kandıra, artık çok iyi noktalara gelmiştir. Tabi hayat sürüyor yeni ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. İnanıyorum ki sizlerin ve bizlerin gördüğü bu eksiklikleri de tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar halkımıza hizmet etme noktasında son derece yüksek performans sergilemeye devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişi ve önerilerinin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL