Mükemmeliyet Merkezi için İmzalar Atıldı

“Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesi İmza Töreni  Vali  Hüseyin Aksoy’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İMES OSB iş birliği ile hayata geçirilecek olan..

Mükemmeliyet Merkezi için İmzalar Atıldı

“Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesi İmza Töreni  Vali  Hüseyin Aksoy’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İMES OSB iş birliği ile hayata geçirilecek olan “Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesinin imza töreni Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu katıldı.
İMES Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Projesi; başta yakın çevredeki 1000’e yakın imalat sanayi firması olmak üzere bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Merkezde istihdam imkânlarını artırıcı eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek, tasarım ve prototipleme bölümleriyle firmaların yenilikçi ürün geliştirme ve üretme kapasitelerine katkı sağlanacaktır. Yeni teknolojiler aracılığıyla maliyet düşürücü yeni üretim teknikleri geliştirilecek, ülkemizin sürdürülebilir ihracata yönelik amaçlarına katkı sağlanacaktır.

Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın güdümlü proje kapsamında programına aldığı ve yönetim kurulunca uygun görülen ve Bakanlığımızca onaylanan projenin bugün imzasını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. İMES Organize Sanayi Bölgemiz ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız arasında imzalanan bu protokolle Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi güdümlü proje kapsamında değerlendirildi ve bununla ilgili karar verildi. Bu projenin maliyeti 16 Milyon, 10 Milyonu Kalkınma Ajansımız tarafından hibe olarak verilecek ve 6 Milyonu da İMES Organize Sanayi Bölgemiz tarafından karşılanacaktır. Bu projede sanayi- üniversite ve meslek liselerimizle iş birliği esas alınarak, ortaya konan bir projedir. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilmesi konusunda Türk sanayisine ve bölgemize önemli katkı sunacak bir projedir. Bu anlamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yönetim kurulumuza, projemizi onaylayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin hayata geçmesi konusunda özel gayreti olan İMES Organize Sanayi Bölgemizin yönetim kuruluna ve Başkanı İrfan Beye de teşekkür ediyorum. Karşılıklı güzel bir iş birliği içerisinde Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirecek olmanın memnuniyetini yaşıyoruz.” diyen  Vali, projenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu hayırlı olsun dilekleriyle ‘Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesi’ni imzaladılar.

Kurulacak merkez Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesini kapsayan güçlü bilimsel altyapısıyla kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda önemli işlevler üstlenecek; projenin diğer iştirakçileri Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bölgedeki mesleki eğitim kurumları ile sanayi arasında köprü oluşturacaktır.

Yılda 2.000 kişinin eğitim alacağı merkezde 1900 m2’lik ortak kullanım tesisi oluşturulacak; 3 farklı disiplinde tasarım ve analiz programları, 6 farklı konuda kurs programı ve 1 adet üretim ve laboratuvar tesisi yer alacaktır. Kurulacak merkez aynı zamanda yalın üretim ve temiz üretim gibi kaynak verimliliği konularında firmaların nitelikli danışmanlık hizmetlerine erişimini sağlayacak bir ara yüz işlevine de sahip olacaktır. Yaklaşık 16 Milyon TL’lik bütçe ile tamamlanması planlanan proje bütçesinin 10 Milyon TL’si güdümlü proje desteği kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacaktır. Merkezin 2021 yılı ortalarında hizmete girmesi planlanmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL