Tarhan STK ile bayramlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili ve Adayı olan Tahsin Tarhan Çayırova ilçesinde STK ve bölge basınıyla kahvaltı programı eşliğinde bayramlaştı. Çayırova Doğan kebap salonunda yapılan organizasyonda açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet..

Tarhan STK ile bayramlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili ve Adayı olan Tahsin Tarhan Çayırova ilçesinde STK ve bölge basınıyla kahvaltı programı eşliğinde bayramlaştı.

Çayırova Doğan kebap salonunda yapılan organizasyonda açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya programa katılan herkesin bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra sözü Milletvekili Tarhan’a bıraktı.

Tarhan, Ramazan bayramının son gününde yapılan programa katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Çayırova’da kent kültürü hala oturmamıştır!

“Yeni ilçe olan Çayırova’da geçiş süreci tamamlanmadığı için kent kültürü hala oturmamıştır. Kent kültürü siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, kamu denetçileri geliştirerek böyle faaliyetleri arttırarak geliştirebilir” dedi.

Önümüzdeki genel seçiminin önemi çok fazla!

“24 Haziranda gerçekleşecek olan genel seçimin önemi öndekilerden çok fazla çünkü bu seçimle birlikte köklü bir sistem değişikliğine de gidilecek. Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık sistemi kullanılıyor. Yeni sistemin ne getirip ne götüreceğini hep birlikte gözlemleyeceğiz” dedi.

Anadolu kültür ve medeniyet coğrafyasıdır!

“Anadolu; farklı kültür ve etnik yapıların birleşmesiyle kurulmuş bir coğrafyadır. Türkiye her konuda zenginliği olan bir ülkedir” dedi. Mustafa Kemal Atarürk önderliğinde o zamanki şartlarda yok olmuş bir imparatorluğun Anadolu coğrafyası İtalyanlar, Fransızlar, İngilizler ve Yunanlılar tarafından pay edilmiş ve bunlara karşı bir ulusun tekrar bir araya getirilmesi suretiyle o günkü şartlarda bu cumhuriyet kurulmuştur. Hatta o zamanki şartlarda Avrupa ülkeleri de dahil pek çok ülkeye örnek olmuştur. Şimdi yeni kurulacak olan sistemle devam edeceksek tekrar o zamandan daha kötü bir sisteme döneceğiz. Çünkü parlamento yasama ve yargı görevini yürütemeyecek. Yani sizler bir bakan seçemeyeceksiniz.” Dedi.

Milletvekillerinin yetkileri ellerinden alınacak!

Düşünün Milletvekilleri bakan olamayacak. İktidar partisinden dahi olsa buna imkanınız olmayacak. Sadece seçtiğimiz cumhurbaşkanı bu atamayı yapma yetkisinde olacak. Seçilen Cumhurbaşkanı bununla birlikte dilediği kadar bakanlık açabilecek dilediği bakanlığı da kapatabilecektir. Bakanlık haricinde kamu kurum ve kuruluşlarına da kendi insiyatifiyle yönetebilecektir” dedi.

Düşünün ki ben cumhurbaşkanıyım kafam bozuldu ve örneğin SGK’ yı kapatacağım. Yeni sistem bunun önünü açıyor. Denetleme yok. Sadece 5 yılda bir yapılacak olan seçimde değerlendirileceksiniz. 5 yıl içinde kötüye giden bir gidişat fark edilse dahi sorgulama şansı da yetkisi de olmayacak. Ben halka hesap veririm diye bir yol tutturmuş gidiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok.

İlk defa böyle bir seçim yaşayacağız. Sizlerde yatırımların olmasını istiyorsunuz. Ülkemiz yorgun, birde gerginlik politikalarından ülkemiz bıkmış ve yorulmuş artık.

Meydanlarda asıl sorunlarımız konuşulamaz oldu!

“Bugün meydanlarda terör ve Avrupa baskısından bahsediliyor. Yani iktidar gerginlik politikalarından beslenerek bunlardan faydalanıyor” dedi.

Ayrıca;  “STK’lar bizim için önelidir ve öneli kuruluşları temsil etmektedirler. Bugün sizlerle bir araya geldik ve sorunlarımızı konuşuyoruz” dedi.

Önümüzdeki 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı ve parlamentoya göndereceğiniz vekiller ayrı olarak seçilecek. Eskiden ittifaklar seçimde alınan oylara göre pazarlıklar yapılarak yapılırdı. Şu anki olacak olan seçimde ise seçimden önce ittifaklar peşinen yapıldı. Cumhur ittifakı veya Millet ittifakı olsun hangi siyasi partiye oy verirseniz verin çocuklarımızın, kentimizin ve ülkemizin geleceği için bu sorumluluğu almanızı Türkiye’yi rahatlatmak için sizde bir haftadan az kalmış bir sürede mücadelenizi yapmalısınız.

Ülke gündemi suni gündemlerle oyalanıyor!

Bizlerin yoksulluğu, işsizliği, çalışan ve emekçilerin maaşlarını hatta eğitim sistemini konuşmamız gerekir. Bunun yerine hava alanları, yolları ve köprüleri konuşuyoruz.

Önemli olan tarım, hayvancılık ve üretim var mı? bunları konuşabiliyor muyuz? Biz bunları konuşurken bir kişinin iktidarını ve geleceğini konuşuyoruz diyen Tarhan sözlerini tamamlayarak tekrar katılan herkesin bayramını kutlayarak programa katılımlarından dolayı herkese teşelkür etti.

Program karşılıklı soru/cevap şeklinde devam ederek topluca çekilen hatıra fotoğraflar sonrasında program sonlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL