Tarhan,İktidar Kocaeli’yi görmezden geliyor

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Kocaeli, Türkiye’nin her anlamda lokomotif şehirlerinden, ancak söz konusu yatırım oldu mu ne hikmetse İktidar Kocaeli’yi görmezden geliyor.  VERGİDE ÜÇÜNCÜ, YATIRIMDA SONUNCU Tahsin Tarhan, “Kocaeli,..

Tarhan,İktidar Kocaeli’yi görmezden geliyor

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Kocaeli, Türkiye’nin her anlamda lokomotif şehirlerinden, ancak söz konusu yatırım oldu mu ne hikmetse İktidar Kocaeli’yi görmezden geliyor.

 VERGİDE ÜÇÜNCÜ, YATIRIMDA SONUNCU

Tahsin Tarhan, “Kocaeli, büyük bir sanayi kenti. Milyonlarca çalışanı ile birlikte ülke ekonomisine destek veriyor. Tahakkuk edilen vergi sıralamasında 3. Sırada bulunan Kocaeli ne yazık ki yatırım konusunda bu durumun karşılığını alamıyor.

Kamu Yatırımları söz konusu olduğunda 725 Milyon Lirayla Kocaeli 81 İl İçerisinde son sırada yer alıyor.

Buna karşılık son 10 yılda 445 Milyar Lira Vergi ödeyen Kocaeli’ye unutulmuş şehir muamelesi yapmak hiçbir iktidarın yanına kar kalmayacaktır.” Dedi.

TÜRKİYE’NİN YÜKÜ KOCAELİ’NİN SIRTINDA

Tahsin Tarhan, “Kocaeli sadece İzmit Merkez’den ibaret olmayan, Gebze, Çayırova, Dilovası, Derince, Darıca gibi nüfusun büyük çoğunluğunun olduğu tam anlamıyla bir emekçi ve sanayi kenti. Bu durum ülke bütçesinden sosyal yaşama kadar her alana yansıyor. Kocaeli’yi sadece İzmit Merkezden ibaret sanıp gerekli yatırımları yapıyoruz diyen varsa büyük yanılgı içerisindedir. Ülke ekonomisinin taşıyıcı kolonu durumdaki Kocaeli hem Merkezi yönetimler tarafından hem de yerel yönetimler tarafından gerekli yatırımları alamamaktadır. Bu durumun Mart ayında gerçekleşecek Yerel Seçimler sonrasında ise değişeceğini ise inancım tamdır. Kocaeli neyi hak ediyorsa alacaktır. Bir şehir vergi öderken ilk sırada, yatırım alırken son sırada bulunuyorsa bu durum kabul edilemez.” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL