Ekonomi Genel Güncel Politika Surmanset

Tarhan:Şeker Fabrikalarını satarak ne elde edeceksiniz?

“AKP İktidarı, Babalar gibi satarız diyerek, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını tek tek satıyor, ancak elde edilen gelirin ne olduğu belli değil.” Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne özelleştirmeden elde..

Tarhan:Şeker Fabrikalarını satarak ne elde edeceksiniz?

“AKP İktidarı, Babalar gibi satarız diyerek, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını tek tek satıyor, ancak elde edilen gelirin ne olduğu belli değil.”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne özelleştirmeden elde edilen gelirlerin nasıl değerlendirildiğinin tespit edilmesi için Araştırma Önergesi verdi.

Tarhan “AKP İktidarı, Babalar gibi satarız diyerek, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını tek tek satıyor, ancak elde edilen gelirin ne olduğu belli değil.” Dedi.

TARİHİMİZİN TÜM KAZANIMLARINI SATTILAR

Tahsin Tarhan, “Anadolu insanının canını, sırtındaki hırkasını ortaya koyarak kazanılmış bir cumhuriyettir bizimkisi. Cumhuriyet kuruldu diyerek de bırakılmamış. Sanayileşmede, eğitimde, fabrikalaşmada dönemin koşulları içerisinde yokluktan bir mucize gerçekleştirilmiş. Maalesef AKP iktidarı, özelleştirme adı altında tüm değerlerimizi tek tek satıyor. Artık üreten bir cumhuriyetten ithal eden bir cumhuriyete dönüştürüldük. Son olarak Şeker Fabrikalarının satışı hepimizin malumu. Satılan fabrikaların yerlerine yenileri yapılmadığı gibi, elde edilen gelirin nereye harcandığı ile ilgili de bir bilgi yok. Tam olarak yetim hakkı dediğimiz durum söz konusudur. O fabrikalarla yetim hakkı var. İktidar bunun hesabını vermekle yükümlüdür” dedi.

YOL YAPTIK DİYE DİYE CUMHURİYETİN İÇİNİ BOŞALTTILAR

Tahsin Tarhan, “Devletlerin mutlaka ekonomi politikaları olacaktır. Bunları eleştirebilirsiniz, doğru bulmayabilirsiniz. Ancak her özelleştirmeden sonra elde edilen kazanımlarla ne yapıldı diye soruyoruz. Yol Yaptık diyorlar. Yol yaptık diye diye Cumhuriyetin içini boşalttılar. Özelleştirmeden elde edilen gelirlere ne oldu? Şeker Fabrikalarını satarak ne elde edeceksiniz? Buradan elde edilen gelirle ne yapacaksınız? Artık bu soruların cevaplarını almamız gerekmektedir.” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL