Türkkan İzmit Belediyesini Meclis gündemine taşıdı

İzmit Belediyesinden batan geminin malları İzmit Belediyesi kendi mülkiyetinde olan 39 arsa için yaklaşan yerel seçimler öncesi apar topar ihaleye çıktı. Zamanlaması manidar olan ihaleyi İYİ Partili Türkkan Meclis gündemine..

Türkkan İzmit Belediyesini Meclis gündemine taşıdı

İzmit Belediyesinden batan geminin malları

İzmit Belediyesi kendi mülkiyetinde olan 39 arsa için yaklaşan yerel seçimler öncesi apar topar ihaleye çıktı. Zamanlaması manidar olan ihaleyi İYİ Partili Türkkan Meclis gündemine taşıdı.

Seçimlerden önce apar topar ihale

Yerel seçimler öncesi Belediye tarafından satışı toplu bir şekilde gerçekleştirilecek 39 arsanın ihalesinin yapılacak olması dikkatlerden kaçmadı. İzmit Belediyesi’nin 2 Ocak 2019 Çarşamba günü toplu olarak satışa çıkaracağı mülkiyetindeki 39 arsa için İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis’e soru önergesi sundu.

Belediye zarara uğratılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle sunulan önergede Türkkan, satışa çıkan arsalardan kimisinin imarsız olarak satışa çıkarılmasıyla kamunun zarara uğratıldığına ve bu arsalardan sadece bir tanesinden 1 milyon 600 bin lira gelir beklendiğine, herhangi bir imar sonrası bu arsa için meydana gelecek ranta dikkat çekti.

Para ve rant uğruna

Ticaret ve konut alanı olarak belirtilen arsaların kimilerinin jeolojik açıdan sakıncalı alanda bulunmasına rağmen hangi amaçla satışa çıkarıldığını ve imar verildiğini soran İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, belediyenin ihaleden elde edilecek geliri hangi amaçla kullanılacağının cevabını istedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL