Genel Güncel Manşetler Politika Surmanset

Türkkan,11 Uygur Türkü’nü meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaklaşık bir aydır Atatürk Havalimanı’nda sınır dışı edilmek üzere bekletilen 11 Uygur Türkü’nü meclis gündemine taşıdı. Türkkan, konu ile ilgili TBMM..

Türkkan,11 Uygur Türkü’nü meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaklaşık bir aydır Atatürk Havalimanı’nda sınır dışı edilmek üzere bekletilen 11 Uygur Türkü’nü meclis gündemine taşıdı.

Türkkan, konu ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

Türkkan, Hükümet’i eleştirerek, “11 Uygur Türkü, bir aydır havalimanında insanca yaşamaktan uzak yaşam sürdürmektedir. Türk kelimesinden, Türklerden bu kadar nefret etmeyin. 4 milyon Suriyeliyi misafir ediyorsunuz da 11 tane Uygur Türkü’ne niye çok görüyorsunuz bu vatanı.” ifadelerini kullandı.

4 milyon Suriyeliyi Türkiye’ya almakla iftihar eden 11 tane Uygur Türkü’nü bu ülkeye çok görmektedir. 11 Uygur Türkü 1 aydır insanca yaşamaktan uzak bir yaşam sürdürmektedir. Buradan sesleniyorum Türk kelimesinden bu kadar nefret etmeyin, Türklerden nefret ediyorum. 4 Milyon Suriyeliyi misafir ediyorsunuz da 11 tane Uygur Türkü’ne niye çok görüyorsunuz bu vatanı?

Bu konuda Hükümet’i daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

Türkkan sözlerine şöyle devam etti:

“Bir aydır 11 Uygur Türküyle ilgili toplumun hassas kesimlerinden ciddi feryatlar yükseliyor. Bütün bu feryatlara karşılık kulakların duymaması, bu seslerin işitilmemesi bu konudaki duyarsızlığınızı gösterir. “Türk” kelimesinden rahatsız olmanızı ifade ederken bana eylemlerinizden de bahsedeceksiniz. Söylediğiyle eylemleri farklı olana -ben İzmit, Kocaeli Milletvekiliyim- İzmit’te “Maval okuma.” derler. Ne yapıyorsan onu söyle. 11 Uygur Türkü orada. Onları niye tutuyorsunuz kardeşim? Bir aydır adamlar zulüm yaşıyorlar. Bir tek günahları var, Türk olmaları. Niye sizi bu kadar rahatsız ediyor? Madem böyle, hassasiyetiniz bu ölçüde, gelin, eylemi yapın, o adamları oradan serbest bırakın. Başka bir şey de istemiyoruz sizden.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL