Dünya Genel Güncel Manşetler Surmanset

Vali Aksoy’un Misafirleri Azerbaycan’dan

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Nesimi Valiliği birinci yardımcısı Gülera Verdiyeva, Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Azar Guliyev, Devlet Televizyonu AZTV Genel Koordinatörü..

Vali Aksoy’un Misafirleri Azerbaycan’dan
Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Nesimi Valiliği birinci yardımcısı Gülera Verdiyeva, Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Azar Guliyev, Devlet Televizyonu AZTV Genel Koordinatörü Zernişan Azayeva, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı Vugar Aliyev, Körfez Azerbaycan Kültür, Spor Kulübü Dernek başkanı Turgut Caferoğlu, TADEF Genel Sekreteri Canip Nuray, TADEF Disiplin Kurulu Başkanı İbrahim Balyan, TADEF Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan İşbaşı ve Hakan Has, Basın Mensupları  Yakub Caferov ve Sahiba Abbasova, İl Kültür ve Turizm  Müdürü Adnan Zamburkan  ile birlikte Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.
Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar ziyarette yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli’de bir çok Vali görev yaptı. Sayın Valimiz ilimizde yeni olmasına rağmen önemli izler bırakan Valilerden biridir. Sayın Valimiz halkın içinde yer alarak, Kocaelililer tarafından çok seviliyor. Sayın Valimize kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diyen Başkan Bilal Dündar’ın ardından Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli’den tüm Türk dünyasına selamlarımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyorum. Azerbaycan ve Türkiye bir millet, iki devlet anlayışıyla ilişkilerini sürdürüyor. Özellikle Hocalı katliamının yıldönümünde Kocaeli’de yapılacak anma programlarında Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimizle birlikte bir program gerçekleştirilecektir. Bu katliamı unutmamak, hatırlatmak ve daima zihinlerde tutmak amaçlı bu faaliyetleri bütün yıl boyunca sürdürmek zorundayız. Tarihte hiç benzeri görülmemiş bu katliamı genç kuşaklarında daima hatırlaması ve buna karşı duyarlı hale gelmesi hepimizin ortak arzusudur. Bu anlamda yapılacak çalışmalara herkesin katkı vermesi gerekmektedir. Azerbaycan’dan gelen dostlarımızı Kocaeli’de görmekten ve misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum.” diyen Vali ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL