“Vatandaşı Temsil Etmedikleri Ortada”

Akar, Milleti Temsil Etmemişler CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Gebze ve Körfez Belediyesinin 2014-2019 yılları arasındaki temsil ve ağırlama giderlerine dikkat çekerek ‘ Vatandaşı Temsil Etmedikleri Ortada Kimleri..

“Vatandaşı Temsil Etmedikleri Ortada”

Akar, Milleti Temsil Etmemişler

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Gebze ve Körfez Belediyesinin 2014-2019 yılları arasındaki temsil ve ağırlama giderlerine dikkat çekerek ‘ Vatandaşı Temsil Etmedikleri Ortada Kimleri Temsil Ettiniz’ dedi.

GEBZE BELEDİYESİ İLK KEZ GEÇİLDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kendisine verilen cevaplarda en fazla borçlu olan İlçe Belediyesinin Gebze olduğunu yine binek kiralık araçlarda da Gebze Belediyesinin uzak ara birinci sırada olduğunu belirterek ilk kez 23 Milyon TL’lik Temsil ve ağırlama giderleri ile Gebze Belediyesinin ikinci sırada olduğunu söyledi.

ÇİFTLİĞE ÇEVİRMİŞLER

2014-2019 yılları arasında Gebze Belediyesinin adeta çiftlik gibi kullanıldığının altını çizen Akar, 426 Milyon TL borç yap, 76 Milyon TL gayri menkul sat, 81 binek araç kirala Milyonları harca, 23 Milyon TL temsil ve ağırlama gideri kullan, adeta Belediyeyi çitfliğe çevirmişler dedi. Faaliyet raporlarında ağırlama giderleri ile kendisine verilen cevaplarda çelişki olduğunu belirten Akar, Belediyelerin resmini çekmeye ve vatandaşa anlatmaya devam edeceğim , dedi.

KÖRFEZ BELEDİYESİ 28 MİLYON HARCAMIŞ

Körfez Belediyesinin 2014-2019 yılları arasında 117 Milyon TL borç ve 215 Milyon TL gayrimenkul satışı gerçekleştirdiğini belirten Akar, şimdi bakıyoruz 28 Milyon TL temsil ve ağırla gideri harcamışlar. Bu belediyeler Milleti temsil etmediklerine göre soruyorum kimleri temsil ettiniz kimleri ağırladınız, dedi.

Diğer Belediyelerden de bu bilgileri talep ettiğini belirten Akar, şu ana kadar Büyükşehir dahil 5 Belediyeyi toplasak Körfez ve Gebze Belediyesinin Temsil ve ağırlama giderlerine yetişemiyor. Borç, gayrimenkul araç kiralama bu iki Belediye de ortaya çıkıyor, bu tesadüf değil resmen israf, beceriksizlik ve saltanat anlayışıdır dedi. Diğer İlçe Belediyelerinden gelecek yanıtlarını da kamuoyu ile paylaşacağının altını çizen Akar umarım borçlarda olduğu gibi bu giderlerde de aynı tablo ile karşılaşmayız dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL