33 Okuldan 78 Eğitimciye Başarı Belgesi

Vali “Keşfedilen Yetenekler” Projesi Kapsamında 33 Okuldan 78 Eğitimciye Katkılarından Dolayı Başarı Belgesi Verdi.   İlimizdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin müzik, spor ve sanat etkinliklerinde yeteneklerini belirleyip, geliştirmeleri amaçlanan “Keşfedilen..

33 Okuldan 78 Eğitimciye Başarı Belgesi

Vali “Keşfedilen Yetenekler” Projesi Kapsamında 33 Okuldan 78 Eğitimciye Katkılarından Dolayı Başarı Belgesi Verdi.

 

İlimizdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin müzik, spor ve sanat etkinliklerinde yeteneklerini belirleyip, geliştirmeleri amaçlanan “Keşfedilen Yetenekler” Projesi kapsamında;  her ilçede 3 ayrı dalda belirlenen pilot okullarda öğrencilere verilen eğitime katkısı ve emeği bulunan yönetici ve öğretmenlere Başarı Belge Dağıtım Töreni Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Amaç, öğrencilerin tümünün spor etkinliğinde bulunması ve hepsinin enstrüman çalması birlik ve beraberliklerini artırmakta, toplum önünde kalabilme özgüvenini geliştirme ve en önemlisi ise bulunduğu ortamda değer gören bir birey olduğunu hissetmeleridir.

Bu proje sayesinde eğitim gören öğrencilerimiz, sağlıklı ve moralli bir yapıya sahip olmuşlardı.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile başarı belgesi almaya hak kazanan pilot okulların müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Keşfedilen Yetenekler projesinin tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

Keşfedilen Yetenekler Projesi kapsamında, özel eğitim gören Çınar Yıldırım Çakar, Alya Derin Selçuk ve Azra Oral’ın sergiledikleri performanslar büyük beğeni topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Keşfedilen Yetenekler Projesine emek veren değerli arkadaşlarımıza başarı belgesi verme töreninde bir aradayız. Bu projeyi geçtiğimiz yıl uygulamaya başladık ve çalışmanın bugün 1. yılını tamamlamış olduk. Özellikle öğrencilerimizin eğitim-öğretimin yanında normal ders programlarının dışında onların gelişimine katkı sunacağını değerlendirdiğimiz bu projeyi hayata geçirmek için önceki yıl bununla ilgili ön çalışma başlattık. Her ilçede ilk aşamada bir okulumuzu pilot okul seçerek, bu çalışmaları yürütme noktasında bir başlangıç yapalım dedik. Toplamda 33 okulda 22 bin 640 öğrencimiz bu proje kapsamında bu tür faaliyetlerde de bulundular. Sadece pilot okul seçtiğimiz okulun beden eğitimi yada müzik öğretmeni bu programı tek başına yürütemeyebilir, ilçedeki bütün beden eğitimi ve müzik  öğretmenlerini bir havuzda toplayarak, bu öğretmenlerimizden de yararlandık. İlk yıl 33 okulumuzda bunu yaptık, ancak beklentimiz önümüzdeki yıl bu sayının çok daha üstüne çıkabilmektir. Nihai hedefimiz bütün öğrencilerimizi kapsamasıdır. Karne töreninde Darıca’da iken öğrencilerimizin performanslarını izleme fırsatım oldu. Bu projenin çocukların gelişimlerine çok önemli katkılar sunacağını değerlendiriyorum. Bu çalışma; çocuklarımızın kendilerine olan güven duygularını daha üst noktalara taşıyacak olan çalışmalardır. Bu çalışmayı şu aşamada çok fazla ölçme imkanımız yok ama bu çocuklarımızı üniversiteye girişte ve çalışma yaşamlarında ölçme ve değerlendirme durumunda olacağız. İnanıyorum ki bu öğrencilerimiz bu eğitimi ve performansı alamamış öğrencilere göre daha iyi bir konumda olacaklardır. Bu yönüyle bu çalışmayı çok önemsiyorum. Bu projede yer alan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Ortada bir başarı varsa bunu hep birlikte ortaya koyduğumuz çalışmayla yakalamışız demektir. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyen Vali konuşmalarının ardından Keşfedilen Yetenekler Projesine katkı sunan 33 okulun yöneticileri ve öğretmenlerine başarı belgelerini verdi.

Proje kapsamında, 33 pilot okulda bu güne kadar; spor dalında 9.995, müzik dalında 6.728 ve sanat dalında 5.957 olmak üzere toplam 22.640 öğrencimiz yeteneklerinin geliştirilmesi için özel eğitime alınmıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL