Kocaeli 6. Sırada

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli genelinde ve özellikle Gebze’nin artan işçi ölümleri ile Gündeme gelmesi ve Türkiye sıralamasında yer alması konusunun araştırılması ve önlem alınması amacıyla konuyu Türkiye Büyük Millet..

Kocaeli 6. Sırada

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli genelinde ve özellikle Gebze’nin artan işçi ölümleri ile Gündeme gelmesi ve Türkiye sıralamasında yer alması konusunun araştırılması ve önlem alınması amacıyla konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı ve Araştırma Önergesi verdi.

Tahsin Tarhan, “En fazla iş cinayetinin yaşandığı iller arasında Kocaeli 6. Sırada, 2016 yılında 2. Sıradaydı. Emekçi kardeşlerimizin İş Cinayetlerine kurban gitmesine sessiz kalamayız” dedi.

EMEKÇİNİN ALIN TERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Tahsin Tarhan, “Kocaeli sanayi kenti, liman kenti, işçi kenti, Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan ancak en az yatırımı alan kentimiz. Mücadelemiz ilimiz daha yaşanabilir bir il olma haline getirmek.

Ancak işçi ölümlerinin kentimizde bu kadar yüksek olması mutlaka araştırılması ve önlem alınması gerekmektedir.

Bir ilçe düşünün ki İş Cinayetlerinde Türkiye sıralamasında olsun, bu durum asla kabul edilemez.

İşçi kardeşlerimizin alın terinin takipçisi olmak, haklarını aramak benim boynumun borcudur.” dedi

TÜM İLÇELERİMİZ İŞ CİNAYETLERİ TEHDİDİ ALTINDA

Tahsin Tarhan, Kocaeli 2017 yılında iş cinayetleri bakımından, ölen kişi sayısı dikkate alındığında ülke genelinde 6. sırada yer almaktadır. Fakat sigortalı sayısına göre 2. nüfusa oranla da 3. sırada” olduğu tespit edilmiştir.

2018 yılında en fazla iş cinayeti 13 işçi ölümü ile Gebze ilçesinde gerçekleşirken, Gebze’yi İzmit, Derince ve Darıca ilçelerinin takip etmektedir. Yani her ilçemiz iş cinayetleri konusunda tehdit altındadır.” Dedi.

İŞÇİYİ YAŞAT Kİ, EKONOMİ YAŞASIN

Tahsin Tarhan, “İşçilerin çalıştıkları fabrikalardan, çalışma sahalarına kadar her şey onların kılına zarar gelmemesi ve en iyi çalışma şartlarına sahip olarak çalışmaları anlamında düzenlenmelidir. 21 inci yüzyılda iş cinayetlerinin ülkemizde bu denli çok olması utanç vericidir. İşçiye güven vermeden çalışanı korumadan içinde bulunduğumuz ekonomik krizden çıkmaz zaten mümkün değildir.” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL