Mermerciler fuar alanı meclis gündemine taşındı

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Mustafa Mermerci ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşi Hüseyin Karaosmanoğlu’nun organizatörlüğünde olan kamuoyunda Mermerciler Fuar Alanı olarak bilinen yer ile usulsüzlükleri Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye..

Mermerciler fuar alanı meclis gündemine taşındı

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Mustafa Mermerci ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşi Hüseyin Karaosmanoğlu’nun organizatörlüğünde olan kamuoyunda Mermerciler Fuar Alanı olarak bilinen yer ile usulsüzlükleri Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

FUAR ALANI GİTTİ ANADOLU TİCARET VADİSİ GELDİ

Tahsin Tarhan, “Söz konusu alan ile ilgili 13.07.2017 tarihinde 426 sayılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/50000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım ima planı değişikliği ile GTÜ yakınındaki konumu uygun olan plandaki mevcut fuar alanı sahası, mermerciler fuar alanı onaylandıktan bir ay sonra alelacele mevcut plandan kaldırıl, yok edildi. 2018 yılında projenin  ismi değişti ve uluslararası fuar alanı gitti Anadolu Ticaret Vadisi geldi. Burada ne olduğunu hangi usulsüzlüklerin yapıldığını takip edeceğiz” dedi.

MEVZUAT VE PLANLAMA İLKELERİ AÇISINDAN FUAR ALANININ DURUMU KANUNA AYKIRI

Tarhan, “Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiğimiz soru önergesinde Sayın Orman Bakanına bu alanın Orman Kanuna aykırı olup olmadığını da sorduk. Çünkü biliyoruz ki alanda gerçekleştirilen bazı işlemler Orman Kanunun 17. Ve 18. Maddesine aykırı. Konu ile ilgili Anayasa Mahkemesinin 2002 yılında verilmiş bozma kararları mevcut. Buna rağmen buralarda orman arazisi üzerinde yasaya aykırı bir işlem yapılıyorsa sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL