Türkkan,taş ocaklarını Meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Gebze’de yapılan ve çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden taş ocaklarını Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a..

Türkkan,taş ocaklarını Meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Gebze’de yapılan ve çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden taş ocaklarını Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesinde, “Kocaeli Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde Emlak Konut tarafından 550 konutluk ve 800 konutluk iki site, ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 213 konutluk olmak üzere toplam 1.563 konutluk bir yerleşim yeri bulunmaktadır. Bu konutlar tamamen doludur. Ayrıca Gebze Emlak konutları 3.Etap projesi kapsamında devam eden 1.903 adet konut bulunmaktadır. Bunlar bittiğinde buradaki toplam konut sayısı 3.466 olacaktır.” diyen Türkkan,  Emlak konut tarafından yapılan bu sitelere yaklaşık 300 metre uzaklıkta taş ocakları bulunduğunu, taş ocaklarında yapılan patlatmaların sakinleri korkuttuğunu, binaların temellerine zarar verdiğini söyledi.

Bu taş ocaklarının başta çocuklar olmak üzere bölgede yaşayanların sağlığını tehdit ettiğini de ifade eden İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bölgede oturanların taş ocakları ile ilgili olumsuzlukları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na birçok kez bildirmesine rağmen herhangi bir yanıt verilmediğine de vurgu yaptı.

İşte Türkkan’ın soruları:

ÇEVREYİ VE İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETTİĞİ ORTADAYKEN GEBZE’DEKİ TAŞ OCAKLARININ YAPIMINA NEDEN GÖZ YUMUYORSUNUZ?

1-Kocaeli Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi’nde Emlak konut tarafından yapılan sitelere yaklaşık 300 metre uzaklıkta yer alan taş ocaklarının yapımına başlanmadan önce çevreye zarar verip vermeyeceği konusunda detaylı araştırma yapılmış mıdır?

2-Bu bölgedeki taş ocaklarının binaların sarsılmasına ve temellerine zarar vermesine karşı alınmış bir tedbir var mıdır?

3-Bu konuda alınmış herhangi bir tedbir yoksa bundan sonra alınması düşünülmekte midir, düşünülen tedbirler nelerdir?

4-Taş ocaklarının çevreyi ve insan sağlığını tehdit ettiği ortadayken neden bu ocakların yapımına göz yumulmuştur, bu bölgenin seçilmesinin özel bir nedeni var mıdır?

5-Taş ocaklarının sebebiyet verdiği olumsuzluklar çevre sakinleri tarafından bakanlığa bildirilmesine rağmen neden bugüne kadar herhangi bir yanıt verilmemiştir?

6-Bölgedeki taş ocaklarının insan sağlığına verdiği ve bundan sonra vereceği zararların giderilmesi konusunda alınmış tedbirleriniz nelerdir?

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL